BAŞKAN ŞAHİN: “PEYGAMBER EFENDİMİZ, SEVGİ SAYGI VE MERHAMETTİR”

BAŞKAN ŞAHİN: “PEYGAMBER EFENDİMİZ, SEVGİ SAYGI VE MERHAMETTİR”

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin bir mesaj yayınladı. Başkan Şahin mesajında, peygamber efendimizin sevgi, saygı ve merhamet özeliklerine vurgu yaparak şunları söyledi:

A+A-

“Yüce dinimiz tüm insanları kucaklayan ve kucak açan iyi ahlakı, doğruluğu, dürüstlüğü, halka ve hukuka saygıyı, birlik ve beraberliği emreden sevgi, merhamet ve hoşgörü dinidir. Kutlu Doğum Haftası’nı ise yüceler yücesi Peygamber Efendimizi (S.A.V.) anmak, onu anlamak, onun temsil ettiği aşkın değerler bütününü tanımak ve hayatımıza ışık tutan bir meşale yapabilmek olarak görmekteyiz.

Dünyada farklı ırklar, devlet ve milletler, dinler, mezhepler, fikirler ve diller bir arada bulunmaktadır Bu gerçeğe rağmen, insanlık birlikte yaşama konusunda ciddi bir birikime sahip olmasına, sürekli demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden, çoğulculuktan ve çok kültürlülükten söz edilmesine, bu konularda başta Birleşmiş Miletler olmak üzere sayısız uluslararası kuruluşlar bulunmasına rağmen; dünyamızda medeniyetler, dinler, mezhepler ve kültürler arasında çatışmalar, bu çatışmaların teşvik edilmesi, yabancı düşmanlığı, ırkçılık, ayrımcılık, ötekileştirme, asimilasyon, sömürü ve izolasyon politikaları artarak devam etmekte, bir türlü bunlar sona ermemekte insanlık barış, huzur ve kardeşliğe kavuşamamaktadır. Savaşlar, işgaller, şiddet ve terör eylemleri, çatışmalar, işkenceler, siyasi ve ekonomik ablukalar soykırımlar, sömürgecilik ve zulüm durmaksızın devam etmektedir.

İnsanlığın bu krizlerden, savaşlardan zulümler, işkencelerden kurtuluşa, mutluluğa, barışa kavuşması, huzur bulması Peygamber Efendimizin (SAV) insanlığa sunduğu yüce dinimizin evrensel mesajlarına sahip çıkılması ve uyulması ile mümkün olacağına inanmaktayım.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyor, tüm insanlığa barış ve huzurun gelmesine, hayırlar getirmesine vesile olmasını niyaz ediyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.