BAŞKAN ŞAHİN GAZİLERLE AYLA FİLMİNİ SEYRETTİ

BAŞKAN ŞAHİN GAZİLERLE AYLA FİLMİNİ SEYRETTİ

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, toplumu ilgilendiren her konuda duyarlılık göstermeye devam ediyor. Başkan Şahin son olarak gerçek hayattan uyarlanmış bir gazimizin yaşadıklarını anlatan AYLA filmini Bafralı Gazilerle birlikte seyretti.

A+A-

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”Şehitlik ve Gazilik milletimizin en büyük hasletidir. İnançlarımızda Şehitlik ve Gazilik önemli bir yer tutar. Kur'an-ı Kerîm'de şu buyrukla müminlere seslenilmiştir: "De ki: Bize iki iyilikten, gazilik ve şehitlikten başka bir şeyin gelmesini mi bekliyorsunuz?" (et-Tevbe, 9/52). Bu ilâhî emri asırlarca halkımız "Ya gazi ya Şehid", "Ölürsem şehid, kalırsam gazi" şeklinde kullanmıştır. GAZİ, bir Kahramandır. Cumhuriyetimizin en büyük Gazisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, yaşayan canlı temsilcisidir. Asildir, vakarlıdır, yüksek şeref, ahlak ve fazilet sahibidir. Canını ve gençliğini, devleti için feda etmek üzere muharebe meydanına karşılıksız süren Gazi, daima devletimizin emrindedir. Ben de gazilerimizle beraber gazi bir astsubayımız olan ve geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Süleyman Dilbirliği’nin Kore savaşı sırasında yaşadıklarını anlatan AYLA filmini izledim.” diye konuştu. 

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: “AYLA Filmi, 1950'lerde Kore Savaşı'na katılan Türk askerlerinden biri olan Astsubay Süleyman Dilbirliği ile savaşta öldürülmüş ailesinin yanında bulduğu ve Ayla adını verdiği Koreli küçük kızın sevgi ve umutla beslenen gerçek hikâyesini anlatmaktadır.   'Ayla' filmi zamansız, mekansız, dil-din ve ırk tanımadan gerçek bir sevgiyle insanları buluşturabileceğini ve savaşa rağmen gerçek insanlığın nasıl da birleştirici olabileceğini ifade etmektedir. Filmi herkesin izlemesini öneririm. Çok duygulandık.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.