BAŞKAN ŞAHİN: GAZİLERİMİZİ SAYGIYLA SELAMLIYOR VE ANIYORUM

BAŞKAN ŞAHİN: GAZİLERİMİZİ SAYGIYLA SELAMLIYOR VE ANIYORUM

Bafra Belediye Başkanı Sayın Zihni Şahin’in 19 Eylül Gaziler Günü Kutlama mesajı.

A+A-

“Ülkemizin her karış toprağına terlerini ve kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran,  aziz milletimizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının sönmeyen ışıkları gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın şeref, gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Bu günün güçlü ve saygın Türkiye’sinin temelinde kahraman gazilerimizin önemli bir payı bulunmaktadır. Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimiz ve kahramanlıkları ile her zaman gurur duyduğumuz ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyor, hayatta olanlarına uzun ömürler diliyorum.

 

Aziz milletimizin Büyük Önder Atatürk’e saygı, sevgi, şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi “Gaziler Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir. Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Ahiret hayatımızın da en yüksek mertebelerinden birisidir. 

 

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan kahraman Gazilerimiz, cesaretin ve fedakârlığın sembolleri ve ülkemizin destanlarıdır.  Şehit ve Gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlılıkla milli varlığımız ve bağımsızlığımız elde edilerek bu günlere kadar ulaşılmıştır. Bundan sonra da, kahraman Gazilerimizin emanetine asla leke sürdürmeyecek, onların aziz hatırasını sonsuza kadar yaşatacağız. Bize miras bıraktıkları Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve bütünlük içinde koruyacak, ülkemizi elbirliğiyle daha da güçlendireceğiz.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.