BAŞKAN ŞAHİN “EVET” İÇİN SAHADA

BAŞKAN ŞAHİN “EVET” İÇİN SAHADA

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için gezilere başladı.

A+A-

Başkan Şahin Evrenuşağı, Lengerli, Uluağaç, Yeşilköy, Sürmeli, Çalköy Mahallelerinde vatandaşlarla beraber oldu. Şahin, hemşerilerinden Anayasa Değişikliğine “EVET” için destek istedi ve sohbet etti. Başkan ziyaretleri sırasında Sürmeli Mahallesi’nde devam eden beton yol çalışmalarını da yerinde inceledi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin anayasa değişikliği hakkında verdiği bilgide ise şunları söyledi: “1982 anayasası bir darbe ve işkence anayasasıdır. Günümüze kadar tartışmaları devam etmiş ve pek çok kez değişikliklere uğramıştır. Çok gayret edilmesine rağmen tamamen yeni bir anayasa yapılamadı. Şimdi ise 16 Nisanda 18 maddesi milletimizin kararı ile inşallah değişecektir. Bu değişikliklerin milletimizin ve ülkemizin yararına olduğuna inanıyoruz. Anayasa değişikliği ile seçimden mutlaka tek başına iktidar çıkacak, siyasi istikrar kalıcı hale gelecek,  iki seçim arasında (5 yıl) kesintisiz icraat olacak, uzlaşma kültürü gelişecek,  hükümet kurulamama sorunu olmayacak ve hükümete güvenoyunu milletimiz verecektir. Cumhurbaşkanı yüzde 50’nin üzerinde bir oy ile doğrudan halk tarafından seçileceği için, siyasette birliktelik artacak, kutuplaşma azalacaktır. Yapılacak değişiklikler ile hükümet ve meclisin uyumu önem kazanacak,  karşılıklı seçim yenileme yetkisi, hem Cumhurbaşkanı’nın hem meclisin birlikte seçimleri yenilemesi anlamına gelmektedir. Birlikte seçimleri yenileme ihtimali, krizlerin uzlaşma yolu ile çözümünün yolunu açacak,  geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak,  siyasette daha sorumlu, daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hâkim olacaktır.  Bu değişiklikler ile vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek, yasama (Meclis) ve yürütme (Hükümet) güçlenecek, Devletin gerçek sahibi millet olacak, geçmiş dönemlerde gördüğümüz ve sıkıntılarını çok çektiğimiz yönetimde çift başlılık ve uyumsuzluklar ortadan kalkacak,   kriz ve kaoslar olmayacaktır. Hükümet icraat yapacak, meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek,  meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak,  Hem Meclis hem de hükümeti, her ikisini de millet seçecek ve denetleyecektir.”

 

 

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarına şöyle tamamladı:  “Yeni Anayasa ile yasa teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek, meclis aynı zamanda seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı ve kabinesini denetleyecektir. Milletvekili, kendi seçmeniyle sürekli temas halinde olduğu için, halkın beklentileri kanunlara daha fazla yansıyacak ve kanun yapımında meclis iradesi hâkim olacaktır. Yapılacak olan değişiklikler ile bir başka ve çok önemli kazanımımız ise hedeflere ulaşmada hızlı olmamız olacaktır. Bu değişiklikler ile hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeli oluşacaktır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş hâkim olacak, bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak, 2023 ve ötesine uzanan hedeflerimiz ivme kazanacaktır. Kısacası bu değişikliklerden devletimiz ve milletimiz kazançlı çıkacaktır. Biz hemşerilerimizle gerek ziyaretlerimizle,  bazen mutlu, bazen acılı günlerinde,  bazen de çalışmaları yerinde incelemek için her zaman bir arada oluyorduk. 16 Nisanda ki anayasa değişikliği çalışmalarımız kapsamında hemşerilerimi ziyaret ederek, anayasa değişikliğini anlatıyor, onların desteklerini rica ediyoruz. Gördüm ki hemşerilerim her şeyin farkında, biz ziyaretlerimize devam edeceğiz. Desteklerine çok teşekkür ediyorum.

baskan-sahin-(1).jpgbaskan-sahin-(2).jpgbaskan-sahin-(3).jpgbaskan-sahin-(4).jpgbaskan-sahin-(5).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.