BAŞKAN ŞAHİN DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ KUTLADI

BAŞKAN ŞAHİN DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ KUTLADI

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin 27 Mart dünya Tiyatrolar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

A+A-

Başkan Şahin yayınladığı mesajda “Ülkemizde tiyatro ile ilgili ilk ulusal bildiriyi, yaşamını Türk tiyatrosuna içtenlikle adamış olan büyük sanatçımız Muhsin Ertuğrul yazmıştır.“ Dedi

Bafra Belediye Başkanı yayınladığı mesajda şunları söyledi: “Uluslararası Tiyatro Enstitüsü 1948 yılında kuruldu. Bu enstitü 1961 yılında aldığı bir kararla 27 Mart gününü Dünya Tiyatrolar Günü olarak kabul etti. Her yıl enstitüye üye ülkelerde 27 Mart günü Tiyatro Bayramı olarak kutlanır. Ülkemizde tiyatro ile ilgili ilk ulusal bildiriyi, yaşamını Türk tiyatrosuna içtenlikle adamış olan büyük sanatçımız merhum Muhsin Ertuğrul yazmıştır. Başta Muhsin Ertuğrul olmak üzere tiyatroya hizmet etmiş tüm tiyatrocularımızı rahmet ve şükranla anıyor. Yaşayan sanatçılarımıza sağlıklar diliyorum.”

 

TİYATRO EVRENSELDİR

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: ”Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Konusu bakımından harekete, konuşmaya, bazen de müziğe yer verilir. Bu nedenle tiyatro güzel sanatların en ilgi çekici kollarından biridir. Bizde tiyatro olgusu; çok eskilere dayanan orta oyunu ile onun gölge oyunu biçiminden başlar. Gölge oyunu arkadan ışıklandırılan beyaz bir perde üzerine belli tipteki kuklaların hareket ettirilmesi ve konuşturulması ile yansıyan Karagöz oyunlarıdır. Kısacası tiyatro evrensel bir kültürdür. Bafra Belediyesi olarak çeşitli tiyatro oyunlarını ilçemizde hemşerilerimiz ve öğrencilerimizle buluşturduk. Bundan sonrada buluşturmaya devam edeceğiz. 27 Mart Dünya tiyatrolar gününü kutluyor. Tiyatromuza emek veren tüm sanatçılarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.