BAŞKAN ŞAHİN: BAFRA’DA ORTAK AKIL HAYATA GEÇTİ

BAŞKAN ŞAHİN: BAFRA’DA ORTAK AKIL HAYATA GEÇTİ

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin “Bafra’da ahenkli, uyumlu ve istişareli bir çalışma ortamı gerçekleşti. Ortak akıl ve kolektif vizyon ile orta ve uzun vadeli planlamalar yapıldı. Bunlar zaman içerisinde hayata geçecek” dedi.

A+A-

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İlçemizde insanlarımızın birlik ve beraberliğine çok önem veriyorum. Sonra planlı çalışma çok önemli, buna da dikkat ediyoruz. Hemşerilerimizin memnuniyetini esas alıp, insan odaklı çalışıyoruz. Bafra için orta ve uzun vadeli planlamalar yaptık. Biz, Bafra olarak büyük bir aileyiz anlayışı ile planlamaları hayata geçiriyoruz. Bu planlamada 5 ana hedef belirledik. Bunlar Tarım, Sanayi, Kızılırmak Üniversitesi, Turizm ve Kentleşmedir. Bafra’da bakanımız, valimiz, siyasilerimiz, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız, mülki idare yetkililerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız, muhtarlarımız, üniversitemiz ve daire müdürlerimiz ile bir ahenk içinde çalışıyoruz. Bu ahenk, koordine ve istişareden Bafra’mız kazançlı çıkacaktır.“

 

Başkan Şahin, ilçe ekonomisi ile ilgili çalışmalar hakkında ise şu bilgileri verdi: “İlçemiz genç bir nüfusa sahiptir. Sadece okumakta olan 34.000 öğrencimiz vardır. Bu nedenle işsizlik önemli bir sorunumuz. Bu sorunu azaltmak için Bafra Karma İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde Sera ve Medikal OSB için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. 3-4 yıl içinde 3.000’den fazla insanımıza buralarda iş imkânı doğacaktır. Bunu gerçekleştirmek için başta Ticaret ve Sanayi Odamız, Ziraat Odamız ve Borsamız, tüm sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi irademiz tam bir kararlılık içindedir. Önemli mesafeler alınmıştır. Bu çalışmalar sonucunda ilçemizde işsizliği önemli ölçüde azaltacağız.”

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını şöyle sürdürdü:  “Eğitim çok önemli. Eğitimli toplumların geleceği daha aydınlık olur. Bizim 5 ana hedefimizden biri de Bafra Kızılırmak Üniversitesi’ni hayatı geçirmektir. Turizm ve İşletme Fakültelerimiz var. Yeni fakülteler kazanıp üniversite hedefimizi gerçekleştirmeyi çok istiyoruz. Bu hedef, Bafra’mızın tüm unsurlarının ortak hedefidir. Yerimiz üniversite için müsaittir. İnşallah zaman içinde buna kavuşacağız.  2009 seçimleri sırasında Bafra’mızda ortak akıl ve kolektif vizyon anlayışını hayata geçirmemiz gerekir demiştim. Çok şükür bu herkesin katkısı ile hayata geçti. Orta ve uzun vadeli planlar yapmamız ve buna bir yerden başlamamız gerektiğine inanıyordum. Orak akıl ve kolektif vizyon anlayışının ürünü olarak bunlarda yapıldı. Turizm, eğitim, sanayileşme, tarım, kentleşme hep zamana dayalıydı. Biz de bir başlangıç yaptık. İnşallah bu devam edecektir. Büyük Bafra ailesi bu hedefleri gerçekleştirecektir.”

 

Başkan Şahin son olarak ülkemizde yaşanan olaylara değinerek şunları söyledi: “Her demecimizde birlik ve beraberliğimizin önemini ifade ediyorum. Milletimiz birdir ve beraberdir. Üst akıl denilen kirli aklın oyunlarına karşı milletimiz daha akıllıdır. Bu oyunlara gelmeyecektir. Kardeşliğimizi huzurumuzu bozmak isteyenlerin oyunları milletimizin aklı ile bozulacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum