BAŞKAN ÖZEL’İN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN ÖZEL’İN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Nurhan Yapıcı Özel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Mesajında engellileri sadece özel günlerde değil; her gün hatırlamamın huzuruna sahip olduklarının altını çizen Başkan Özel; “Engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından 3 Aralık anlamlı bir tarihtir. Engellilik konusu yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Çünkü bir toplumun, bir kentin gelişmişlik göstergelerinden bir tanesi de engelli vatandaşlara verdiği değerdir. Bizlerde Ladik Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Engel, aslında sadece zihinlerde var olan bir kavramdır. En büyük engeller zihinde ve kalptedir. Bunların dışında yer alan engelleri sevgi ve dayanışma ile aşmak mümkündür. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla toplumun her kesimiyle ilgili farkındalıklarımızın arttığı olduğu günler diliyorum” dedi.

Engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından 3 Aralık anlamlı bir tarihtir. Engel, aslında sadece zihinlerde var olan bir kavramdır. En büyük engeller, zihinde ve kalptedir. Bunların dışında yer alan engelleri sevgi ve dayanışma ile aşmak mümkündür. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla toplumun her kesimiyle ilgili farkındalıklarımızın arttığı olduğu günler diliyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.