Başkan Özdemir’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Başkan Özdemir’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Özdemir mesajında gazetecilerin ve idarecilerin günlerini kutladı.

A+A-

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Özdemir mesajında gazetecilerin ve idarecilerin günlerini kutladı.

Havza Belediye Sebahattin Özdemir yayımladığı mesajda gazetecilerin 10 Ocak tarihinin 1961 yılında bu yana “Çalışan Gazeteciler Günü”  olarak kutlandığını belirterek; “Demokrasinin ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın önemli yeri vardır. Hatta demokrasilerde dördüncü güç olarak anılmaktadır. Yazılı, görsel ve işitsel medyanın yanı sıra, günümüzde yaygınlaşan İnternet medyası, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu üstlenmektedir.” Dedi.

Özdemir; “Medya sektöründe çalışan tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan gazetecilerin meslek etiği ve duyarlılığı da büyük önem taşımaktadır. Bu bilinçle hareket eden gazetecilerin, halkı bilinçlendirmek, bilgilendirmek için verdikleri mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Vatandaşlarımızın ilçemizde, ülkemizde ve dünyada meydana gelen olaylardan, yaşanan gelişmelerden haberdar olması için çalışan basın mensubu arkadaşlarımız bizlere doğru bilgileri, teknolojinin gerektirdiği hızda ulaştırmaya çalışmaktadır. Toplumların bilgilenmesinde önemli bir rol üstlenen basın, teknolojinin imkanlarından da faydalanarak internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş,  eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır. Bu vesileyle gece gündüz demeden, halkın haber alma hakkı için fedakarca çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum. Ebediyete intikal eden basın mensuplarını da rahmetle anıyorum.”dedi.

Başkan Özdemir, 10 Ocak'ın ayrıca İdareciler Günü de olduğunu hatırlatarak, “10 Ocak günü aynı zamanda İdareciler Günüdür. Bu vesile ile ülkemizin her köşesinde fedakarca görev yapan başta mülki idare amirleri olmak üzere tüm idarecilerimizin 10 Ocak İdareciler Gününü kutlarım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.