Başkan Özdemir “Vefa birimimiz bin 200 kişiye hizmet ulaştırıldı.”

Başkan Özdemir “Vefa birimimiz bin 200 kişiye hizmet ulaştırıldı.”

Havza Belediye Başkanı Özdemir Havza Vefa Sosyal Destek Gurubu tarafından bin 200 kişiye hizmet ulaştırıldığını açıkladı.

A+A-

Başkan Özdemir “Vefa birimimiz bin 200 kişiye hizmet ulaştırıldı.”

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Havza Belediye Binasında bulunan ve buradan faaliyetlerini yürüten Havza Vefa Sosyal Destek Birimini ziyaret ederek çalışmalar hakkında Havza Vefa Sosyal Destek Birimi Koordinatörü Fatih Bıyık’dan bilgiler aldı. Havza Belediye Başkanı Özdemir Havza Vefa Sosyal Destek Gurubu tarafından bin 200 kişiye hizmet ulaştırıldığını açıkladı.

Bıyık  Vefa Biriminin 7 gün 24 saat esası ile 188 personel ve 8 ekip ile çalışmaları sürdürdüğünü belirtti.

Başkan Özdemir yapmış olduğu açıklamada Havza Vefa Destek Grubunun Havza Kaymakamlığı, Havza Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve tüm kurumların destekleri ile faaliyetlerine ettiğini belirterek; “ Kurumlar arası koordinasyonun üst seviyede olduğu ilçemizde karar alma ve uygulama birimleri bir yandan tedbir alırken bir yandan da salgınla mücadele vatandaşın taleplerini yerine getiriyorlar.” Dedi.

Havza’da koronovirüs çalışmaları hakkında bilgiler veren Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Vefa Sosyal Destek Gurubu 65 yaş veya kronik hastalığı olanların sağlık başta olmak üzere tüm temel zaruri ihtiyaçlarının giderilmesi amacı ile kurulduğunu belirterek; “ İlçemizde Kurumlar arası koordinasyon üst seviyede olup, bu güne kadar Havza Vefa Sosyal Destek Birimimiz ve görevlileri tarafından 112 üzerinden gelen bin 200 talep karşılandı. 24 saate görevleri başında olan kamu kurumlarımız çalışanlarından oluşan ekiplerimiz değerli büyüklerimizin gıda, maaş ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaktalar. Yine 65 yaş üstü ve kronik hastalarımızın ilaç ve sağlık problemleri, Havza Devlet Hastanesi evde sağlık hizmeti tarafından yürütülmekte. Vefa birimimiz pandemi sürecinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve mümkün mertebe hareketliliğinin az olması adına çok önemli bir faaliyet göstermekteler.”  dedi.

Covid-19 ile Mücadele Havza’daki bütün kurumların seferber olduğunu belirten Özdemir; “Havza Vefa Sosyal Destek Birimimiz Belediyemizde, Seyahat İzin Kurulu ise Havza Hükümet Konağında çalışmalarına devam etmektedir. Şehirlerarası yolculuk yapmak isteyen 765 kişiye seyahat izin belgesi verilmiştir.  Ayrıca bu süreçte dışarıya çıkışları izne bağlı 65 yaşı üstü  132 kişiye de Kaymakamlık makamı tarafından izin verildi. Mücadele kapsamında ek tedbirler almaya devam ediyoruz. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere salgın ile mücadelede fedakarca çalışan tüm herkese teşekkür ederim.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.