BAŞKAN ÖZBALCI YAŞLILAR HAFTASI ETKİNLİĞİNDE

BAŞKAN ÖZBALCI YAŞLILAR HAFTASI ETKİNLİĞİNDE

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, ‘Yaşlılar Haftası’ (18-24 Mart) münasebetiyle Kemal Kaplan Huzurevi Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe katılarak, tüm yaşlıların, Yaşlılar Haftası’nı kutladı.

A+A-

Akpınar Fen Lisesi Şehit Mustafa Yahya Mertcan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte; Kaymakam Emrah Uzun, Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Cumhuriyet Savcısı Erkut Özçelik, Hakim Esra Coşkun, İlçe Emniyet Müdür V. İlhan Güler, AK Parti İlçe Başkanı Recep Dirican, CHP İlçe Başkanı Necati Akdemir, Kemal Kaplan Huzurevi Müdürü V. Hasan Kalın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve huzurevi sakinleri yer aldı.

Yaşlılar Haftası’nı kutlama programı; saygı duruşunun yapılması, İstiklal Marşı’nın okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile başlayıp, yaşlıların ve öğrencilerin şiir okuması, 80. Yıl Ortaokulu’nun dans ve tiyatro gösterileri, huzurevi etkinliklerinin yer aldığı slayt sunusu ve Grup Şems’in verdiği küçük bir konser ile devam etti. Etkinliğin sonunda ise yaşlılar tarafından protokol üyelerine günün anısına hediyeler verildi.

Yaşlılar Haftası dolayısıyla basına açıklama yapan Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, “Yaşlılık; kendine özgü fizyolojik ve ruhsal değişimlerin ortaya çıktığı, bilgi ve deneyimlerin sentez edildiği, genç kuşaklara aktarıldığı, yalnızlık ve uyum sorunlarının yaşandığı dünya hayatının son evresidir. Yaşlılık dönemi zordur, sıkıntılıdır. Yaşlı insanı hayata bağlayan ve onu ayakta tutan şey ilgi ve sevgidir. Sevgi ve ilgiyi göstermenin yolu ise ona hizmet etmektir. Yaşlıya hizmet; ona bakmak, gereksinimlerini gidermek, gönlünü hoş tutmak, hal ve hatırını sormak, güzel sözlerle hitap etmek, hatıralarını ve anlattıklarını usanmadan sabırla dinlemek şeklinde gerçekleşir. Bu, çocukların, gençlerin, toplumun ve toplumu yönetenlerin görevidir. Yaşlıya iyilik yapan karşılığını görür. Peygamberimiz, “Kim gençliğinde bir yaşlıya iyilikte bulunursa, Allah o kimseye yaşlılığında yaptığı iyiliği karşısına çıkarır.” diye buyurmuştur. Yaşlılar yalnızlığa, ilgisizliğe ve yokluğa terk edilmemelidir. Bayramdan bayrama ziyaret edilen, yılda bir gün hatırlanan konumuna düşürülmemelidir. İnsan sesine ve sıcaklığına hasret bırakılmamalıdır. Bilelim ki yaşlıları üzen, küstüren, ağlatan ve yalnızlığa terk eden fert ve toplumlar iflâh olmazlar. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Hepsinin ellerinden öpüyor um” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.