Başkan Köktaş‘tan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Başkan Köktaş‘tan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

A+A-

Engellilerin toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "AK Parti'ye birlikte, çağdaş ve sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak, engellilerin karşılaştığı sorunların çözümü için var gücümüzle çalışıyor, engelli kardeşlerimize yönelik atılımları önceliklerimiz arasında değerlendiriyoruz.

12 yıllık hükümetlerimiz döneminde, engelli kardeşlerimizin hak ettikleri hayat şartlarına kavuşabilmeleri için pek çok reform yaptık, bu doğrultuda çok önemli adımlar attık.
Yaptığımız yasal düzenlemelerle, eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine varıncaya kadar gerçekleştirdiğimiz uygulamalarla, pek çok konuda engelli kardeşlerimize haklarını teslim ettik.
Bu çerçevede, 2005 yılında çıkarılan ve ülkemizde ilk olma özelliğini de taşıyan engelliler kanunuyla anayasamızda yaptığımız değişiklikle, engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık sağladık.
Özel eğitim ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmasını temin ettik.
Kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkânı tanıdık.
Engellilerin kamuda ve özel sektörde istihdamını sağladık, bu yönde teşvikler uyguladık, Cumhuriyet tarihimizde bir ilk niteliği taşıyan Engelli Memur Seçme Sınavı’nı gerçekleştirdik.
Sosyal Devlet ilkesini çok daha aktif, çok daha etkin bir şekilde işletmek suretiyle, yerel yönetimlerimizden vergi indirimlerine kadar, engelli kardeşlerimize hemen her alanda kolaylıklar sağladık.
Bu itibarla, toplumun en çok ihmal edilen kesimlerinin başında gelen engelli kardeşlerimize yönelik uygulamalara ağırlık ve öncelik verdik, onların ve onlarla birlikte ailelerinin geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için çözümler ürettik; önlerindeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri peyderpey kaldırdık, kaldırmaya devam ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün hayırlara vesile olmasını diliyor, dünyadaki tüm engellilerin daha sorunsuz ve huzurlu bir hayata sahip olmalarını temenni ediyor, tüm engelli kardeşlerimizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.