Başkan Kıyma, Türkiye’de ilk defa Yakakent’te uygulanıyor.

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, projeleri hakkında Barış Medya Grup muhabiri Kader Ölmez’e bilgiler verirken Türkiye’de ilk defa uygulanan 7 T Mahbuz projesini de anlattı.

A+A-

Başkan Kıyma, Yakakent Deniziyle, doğasıyla yeşiliyle tam bir sahil kasabası konumunda ve artık Yakakent’imizi bu projelerle kasaba konumundan alıp, daha üst sekmende turizm merkezi turizm ilçesine getirmeyi hedefliyoruz. Bu projelerimizle hedefimize her geçen gün adım adım ilerliyoruz dedi.

TAAHÜDÜMÜZÜ YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Sahil düzenleme projemiz bizim 2019 yılı proje kitapçığımız da taahhüdümüzdü diyen Başkan bu süreçte, taahhüdümüzü de yerine getirmiş olduğumuzun mutluluğunu yaşıyoruz. Projemiz iki etaptan oluşuyor, Yakakent sahilinde T Mahbuz dediğimiz, kum çakıl beslemesi sahil düzenlemesi ve görmüş olduğunu bu sahil yolunda ki insanlarımızın tamamının evinin önünden denize ulaşmasını hedefleyen bir proje.

Yakakent’te ki halkımız bu proje bittiğinde evlerinin önünden denize girebilecekler ve denizden faydalanabilecekler. Projemizin bu sene 1’inci etabı yapılıyor. Projemiz yüklenici firma tarafından yapıldığında ve teslim edildiğinde de daha net bir proje ortaya çıkmış olacak.

BU PROJE TÜRKİYE’DE İLK

Sahil boyunca yapılan bu proje Türkiye’de ilk defa burada kullanılıyor diyen Kıyma,  İngiltere sahil kasabalarında uygulanmış, Türkiye’de de ilk defa Yakakent sahil kasabasına uygulanan bir proje T’leriyle Mahbuzlarıyla, sahil düzelmesiyle Türkiye’de örnek olacak bir projedir.

 1’İNCİ ETABI 2020’DE  2’İNCİ ETABI 2021’DE BİTECEK

Sahil prjesinin iki etaptan oluştuğunu söyleyen Kıyma, 1’inci projesinin 2020’de 2’inci projesinin ise 2021 yılında bitecek şekilde planladıklarını söyledi. 2021 yılında tam manasıyla biteceğinin de altını çizen Başkan Kıyma, 2’inci etabı olmasa yüzde 80 Yakakent halkının ve Yakakent’in Turizmine katkı sağlamış bir proje olacaktır” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.