Başkan Kılıç Yılın Ahisini Plaketle Taçlandırdı 

Bafralı 60 yıllık ayakkabıcı , yılın ahisi Mevlüt Güvendi için anlamlı bir şed kuşatma töreni düzenlendi.

A+A-

Bafralı 60 yıllık ayakkabıcı , yılın ahisi Mevlüt Güvendi için anlamlı bir şed kuşatma töreni düzenlendi.
 

Samsun’da “36. Ahilik Kültür Haftası” etkinlikleri çerçevesinde "yılın ahisi" olan Bafralı  60 yıllık ayakkabıcı 70 yaşındaki Mevlüt Güvendi için anlamlı bir şed kuşatma töreni düzenlendi.
Bafra Belediyesi-Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç tarafından Bafra Kunduracılar Arastasında düzenlenen maneviyat dolu etkinlikte ilk olarak Bafra Kunduracılar Odası Başkanı Sedat Göbeloğlu konuştu.
Başkan Göbeloğlu konuşmasında,’’Ahilik denilince esnaf, esnaf denilince ahilik akla gelmektedir.Ahilik bir milletin geçmiş hafızasıdır. Geçmişten alabileceğiz dersler, yakalayacağımız ipuçları, geleceğimizi daha sağlam inşa edebilme imkanını bize sağlayacaktır. Geçmişimiz bugün ihtiyaçlarına cevap modelleri üretmede bize rehber olacak bir hazinedir. Günümüzde Ahilik esnafa özgü bir kavram olarak algılanmakta, Ahilikte Anadolu insanı şaşmaz ölçü ve kılavuz olmuştur. Günümüzde sosyal ve ticari hayatı düzenleyen birçok kural Ahilik kültüründen izler taşımaktadır.” şeklinde konuştu.
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ,’’Tüm insanlığa örnek olacak, ticari, ahlaki ve sosyal öğretiler içinde barından Ahilik geleneğimiz; esnaf ve sanatkarları örgütleyerek ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite kontrol, standartlaşma gibi bugünün kavramlarını asırlar öncesinden bu topraklarda hayata geçirmiştir. Günümüzde esnaf ve sanatkarlar daima milletinin yanında olmuştur.’’diye konuştu
Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,’’ Tüm insanlığa örnek olacak ticari, ahlaki ve sosyal öğretileri içinde barındıran ahilik geleneğimiz esnaf ve sanatkarları örgütleyerek ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite kontrol, standartlaşma, tüketici hakları, arabuluculuk gibi bugünün kavramları asırlar öncesinde bu topraklarda hayata geçirmiştir. Ahiliği günümüzde mesleki kariyer planlamasının benzeri olarak da görebiliriz. Ahilik geleneğinin tam manasıyla uygulandığı dönemlerde ticaret erbabı hakka ve hukuka çok büyük hassasiyet göstermiştir. Bu yöntemle ticarette büyük bir rekabet gücü elde etmiştir.’’dedi.
Konuşmalardan sonra Bafralı 60 yıllık ayakkabıcı , yılın ahisi Mevlüt Güvendi için anlamlı bir şed kuşatma töreni düzenlendi. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç Mevlüt Usta’yı plaketle taçlandırırken, Bafra Kızılırmak Esnaf Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Ahmet Yılmaz, Bafra Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hurşit Tulum, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner yılın ahisi Mevlüt Güvendi’ye çeşitli hediyeler takdim ettiler.
Daha sonra ise Bafra Belediyesi tarafından ahilik haftası dolayısı ile etli pilav ikramı yapıldı.
Törene siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda ayakkabıcı esnafı katıldı.20-029.png19-034.png21-022.png22-020.png23-022.png24-016.png25-013.png26-011.png27-007.png28-003.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.