Başkan Hasan Toker;' Çeltik için açıklanan fiyat bizi mutlu etti’

Bafra, Alaçam ,19 Mayıs, Yakakent Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Toker 2022 yılı TMO çeltik alım fiyatları hakkında açıklamada  bulundu.

A+A-

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2022 dönemi alım fiyatlarını ton başına, 55 randımanlı Baldo grubu çeltik için 15 bin lira, 58 randımanlı Cammeo grubu çeltik için 14 bin 500 lira, 58 randımanlı Özgür grubu çeltik için 14 bin lira, 60 randımanlı Osmancık grubu çeltik için 13 bin 500 lira, 60 randımanlı Ronaldo-Vasco grubu çeltik için 13 bin lira ve 65 randımanlı Luna grubu çeltik için 12 bin 500 lira olarak belirledi.
Bafra, Alaçam ,19 Mayıs, Yakakent Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Toker 2022 yılı TMO çeltik alım fiyatları hakkında açıklamada  bulundu.
Toker açıklamasında,’’Konuşmamım başında Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çeltik üreticilerinin hislerine tercüman olduğu için, çeltiğe verilen fiyatlar için teşekkürlerimizi belirtmek isterim. Çeltik üreticiliğinde Türkiye’de ikinci sırada bulunan Bafra’da 49 kırsal mahallede 2 bin 230 çiftçi çeltik yetiştiriciliği yapıyor. TMO’nun açıkladığı 2022 çeltik alım fiyatları çeltik üreticilerimize hayırlı olsun. Baldo 15tl, Cameotipi 14.5tl, Özgür gurubu 14tl , Osmancık gurubu 13,5tl, Ronaldo gurubu 13tl , Luna gurubu 12,5tl olarak açıklanmıştır.
Şimdiden tüm üreticilerimize bol ve bereketli ürünler, kazançlar diliyorum. Ayrıca kalitemizi ve emeğimizi hakkı olmayanlara kaptırmamak adına, Bafra çeltik ve pirincinin tanıtılması için tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket etmek istiyoruz. Bu yıl fiyatlar yüksek olduğu için tanımadığınız kişilere ürünlerinizi vermeyiniz.’’dedi.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum