BAŞKAN GENÇ'TEN ÇİRKİN SALDIRIYA KINAMA

BAŞKAN GENÇ'TEN ÇİRKİN SALDIRIYA KINAMA

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde görevli doktor Kamil Furtun'a yapılan saldırıyı kınadı.

A+A-

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili kınama mesajı yayınlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Daha iyi sağlık hizmeti vermek adına zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez. Yüreğimizi burkan bu acı olayı gerçekleştiren saldırganın gerekli cezayı alması hepimizin ortak dileğidir” dedi.
 
'CAYDIRICI TEDBİRLER ALINMALI'
Hastalara şifa dağıtmak ve hastaların yaralarını sarmak için canla başla görev yapan sağlık çalışanı ve doktorlara yapılan her türlü saldırıyı kınadığını belirten Genç, "Kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarımıza uygulanan şiddeti halkımızın da tasvip etmediği muhakkaktır. Sağlık alanında çağ atlatan gelişmelere rağmen sağlık personeline yönelik şiddetin devam ediyor olması, sağlık personeline yapılan şiddete yönelik caydırıcı tedbirlerin alınması gerekliliğini de gözler önüne sermektedir" ifadelerini kullandı.
 
BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Sağlık çalışanlarının mesleklerini huzur ve güven içerisinde yapmasını arzu ettiklerini ifade eden Genç, şunları söyledi: "Gece gündüz demeden fedakarca mesleğini icra eden hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın sebep ne olursa olsun sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu tür saldırıların artık sona ermesini, insanımıza fedakarca sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarımıza hak ettikleri değerin verilmesini diliyoruz. Yaşamını yitiren doktor arkadaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyorum."
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.