Başkan Edis, Atatürk`ü saygı ve minnetle anıyoruz

Başkan Edis, Atatürk`ü saygı ve minnetle anıyoruz

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 77’nci ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

A+A-

Yanmış-yıkılmış, parça parça bölünerek paylaşılmış topraklar üzerinde, tarihe gömülmüş bir imparatorluğun enkazından yepyeni bir devlet kurarak bizlere bırakan, dünyanın bugüne kadar görebildiği en büyük askeri ve siyasi deha olan Atatürk’ümüzü bir 10 Kasım gününde daha saygı, sevgi ve minnetle, anıyorum ve bu arada ama en çok da özlemle andıklarını ifade eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis," O’nu anlayamamış ya da anlamak istemeyenlerle didişmekten yorgun düşmüş, bir türlü ülkenin gerçek gündemine yoğunlaşamayan kuşaklar olarak ne kadar mahcubuz. O’na tam anlamıyla layık olamamışlığın ezikliği içerisinde O’nu özlüyor; O’nu arıyoruz" dedi.
 
DÜNYADA PEK ÇOK TOPLUMA DA ÖRNEK OLMUŞTUR
Aziz Milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandıran Atatürk, millet iradesine dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak, yepyeni bir çığır açtığını belirten  Başkan Sadık Edis,"Anadolu topraklarından yükselen bu bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, dünyada pek çok topluma da örnek olmuştur. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza etme, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir" diye konuştu.
 
GELECEĞİMİZE GÜVENLE BAKMAMIZI SAĞLAMAKTADIR
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideali,temellerini attığı Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. Yok oluşun eşiğinden dönerek, büyük bir kararlılık gösteren milletimiz, bu yolda önemli mesafeler kat ettiğini vurgulayan Başkan Edis,”Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı eserin büyüklüğü milletimize gurur vermektedir. Bütün bunlar, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlamaktadır. Bugün, Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev ise yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktı"dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.