BAŞKAN DOĞAN’DAN BORSA VE BÜYÜKŞEHİRE SİTEM

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan birlikte yaptığı basın açıklamasında Bafra Ticaret Borsası ve Samsun Büyükşehir Belediyesine yüklendi.

A+A-

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan birlikte yaptığı basın açıklamasında Bafra Ticaret Borsası ve Samsun Büyükşehir Belediyesine yüklendi.
Başkan Doğan basın açıklamasında,’’ 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun "Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin görev ve sorumlulukları" başlıklı 7. maddesinin (t) bendinde;"Her çeşit toptancı hallerini ve mezbahaları yapmak, yaptırmak, işletmek veya işlettirmek, imar plânında gösterilen yerlerde yapılacak olan özel hal ve mezbahaları ruhsatlandırmak ve denetlemek." hükmü yer almaktadır.
Mezbaha hizmeti vermek amacıyla kurulan Bafra Mezbahanesi(Kesimhane)'nin 18.09.2017 tarihli protokol ile işletilmesinin kar ortaklı anlaşması ile Bafra Ticaret Borsası'na devredilmiştir.
Mezbahanelerin görevlerinden olan:kesimhaneye getirilen hayvanla ilgili olarak kesimhanede elde edilen ve gıda olarak muamele edilecek sakatatların kesimhaneden çıkarılmadan temizlenmesi(midenin haşlanması, bağırsakların boşaltılması ve temizlenmesi, kılından arındırılması vs..) soğutulması, ambalajlanması ve tanımlama işareti uygulanarak kesimhaneden sevk edilmesi hükümlerinin kesimhane işletmecisi sorumluluğunda olup bu hizmetlerin karşılığında,aldığı kesim hizmetine dahildir.Haricinde farklı bir fiyat tarifesi güdülemez.
Mevzuat gereği mezbahanelerin kesimhanelerin görev ve hizmetleri kanunla açık belirtilmesine rağmen Bafra Ticaret borasının işletmiş olduğu mezbahane de üretici ve kasapların ürünlerine hiçbir hukuka dayanmadan zorbalık ve tehditle imzaları alınarak farklı fiyat politikasına girerek sakatatlarına el konulup gasp edilmiştir. Biz mücadelemizde bu kararın hukuka aykırı olduğunu söylememize rağmen Bafra Ticaret Borsası yöneticileri ve beraberinde iş tuttukları Samsun Büyükşehir Belediyesindeki uzantıları tarafından meclis kararı çıkartılarak haksız uygulamaya başlatmıştır. 
Samsun ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak bu zorbalığın takipçisi olduk ve bu durumdan mağdur olan üretici ve kasaplara öncülük yaparak mahkemeye taşıdık. Bafra Ticaret borsasının yöneticileri Samsun ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri birliğine attıkları asılsız iftiralarla ve samsun Büyükşehir belediyesindeki uzantıları ile üreticilerin emeği gasp edildi. Bu haksız uygulama yüce Türk adaleti tarafından hukuka aykırılığı tespit edilmiştir.
Bafra Ticaret Borsasının Samsun Büyükşehir belediye meclisiyle çıkarttıkları kararın hizmet bedeli dışında hukuka uygun olmayan usulsüz fiyat tarifelerini Samsun 1.idare mahkemesi bu yürütmeyi 2022/166 Esas nolu 2577 sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca 02.06.2022 de durdurma kararı alarak adalet yerini bulmuştur. Türkiye cumhuriyeti adaletine güvenimiz tamdır. 
Tüm et sektöründe üretim yapan ve pazarlayan üreticilerimize duyurulur.’’diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.