Başkan Binay, ’'Servis şoförü esnafı olarak mağdur durumdayız’’

Başkan Binay, ’'Servis şoförü esnafı olarak mağdur durumdayız’’

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ’da yapılan oda başkanları istişare toplantısı sonunda söz alan Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay problemlerini masaya yatırdı.

A+A-

Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay ilk olarak Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler’e yaptığı çalışmalar ve esnaf odalarına, üyelerine verdiği maddi ve manevi destekten dolayı teşekkür ettikten sonra  Samsun Servis Aracı İşletmecilerinin ve çalışanlarının sıkıntılarını anlattı.

Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay,’’Aylardır çalışamayan okul ve personel servisçiliği yapan esnafımız çalışmadıkları sürede trafik sigortası, plaka vergisi ve araç muayene ücretleri dondurulmalıdır. Sosyal güvenlik primleri ise devlet tarafından karşılanmalıdır. 350 bine yakın servisçi esnafı özel olarak desteklenmelidir. Aksi halde araçlarını yeniledikleri için borcunu ödeyemeyen ve icraya düşecek olan binlerce servis aracı satılığa çıkacaktır. Bu istenmeyen satışların önüne geçmek için servisçi esnafımız mutlaka desteklenmelidir.

Pandemi dolayısıyla servis şoförleri çok mağdur. Yaklaşık 7 aydır aracın kontağını çevirmeyen servis şoförleri var. Arkadaşlarımız çektikleri krediler ile ayakta durmaya çalışıyor.

Koronavirüs salgını dolayısıyla servis şoförlerini çalışamaz hale geldi ve bin 250 esnaftan çoğu lokanta, çay ocağı, inşaat, fındık ve çay toplama işinde geçici olarak çalışmış ve halen çalışmaktadırlar.

Türkiye’de koronavirüs salgını dolayısıyla okulların kapanması, servis işletmecilerini olumsuz yönde etkiledi. Servis esnafı çok zor durumdadır. Pandemiden dolayı yaklaşık 7 aydır aracın kontağını çevirmeyen servis şoförleri var. Esnafımız, kredilerle ayakta durmaya çalışıyor. Muayene, vergi, bakım-onarım, güzergah, oda ve esnaf-sicil aidatı ücreti 8 bin lira tutuyor. 

Servis şoförü esnafı olarak mağdur durumdayız. Okul servisçiliğine başlayacağız ama okulların açılması ertelendiği için başlayamıyoruz. Durumumuz içler acısı. Sadece devletimizden faizsiz kredi istiyoruz.

dsc-8627.jpgdsc-8631.jpgdsc-8633.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.