Başkan Andiç: "Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır"

Başkan Andiç: "Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır"

Bafra’da 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda tören düzenlendi.

A+A-

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Dikencik Mahallesi Muhtarı Erol Andiç yaptığı konuşmada, "19 Ekim 1829 tarihinde 2. Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla İstanbul Üsküdar, Eyüp ve Galata kadılıklarında, daha sonra Anadolu'da Kastamonu Taşköprü'de kurulan muhtarlık müessesesi 191 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlık müessesi, Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan biridir.

Çünkü temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti Mührü'nden alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi MUHTAR, demokrasinin temel taşıdır. Bu günü bizlere "MUHTARLAR GÜNÜ" olarak hediye eden başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve Gazi Meclisimize teşekkürlerimizi sunuyor, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor ve meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesi ile düzenlenen programa, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Mahalle Muhtarları, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Gökay Süleyman Gökdoğan, Bafra İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Fatih Özer katıldı.

muhtar1-003.jpgmuhtar2-001.jpgmuhtar3-001.jpgmuhtar4-001.jpgmuhtar5.jpgmuhtar6-001.jpgmuhtar7-002.jpgmuhtar8-001.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.