Başbakan’a Makedonya’dan destek

Başbakan’a Makedonya’dan destek

Balkan Türkleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek için Makedonya’nın batısındaki Gostivar şehrinde düzenlenen mitinginde bir araya geldi.

A+A-

Gostivar şehrinin merkezinde Türk sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından düzenlenen destek mitinginde, "Başbakan Erdoğan’ın yanındayız" mesajı verildi. Mitinge, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Makedonya Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Kenan Hasip, Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç, Kosova Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Ticaret Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo, Kosovalı Türk milletvekilleri Müferra Şinik, Fikrim Damka ve Enis Kervan, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç, Bulgaristan Özgürlük ve Onur Partisi Genel Başkanı Kasım Dal ve diğer yetkililer katıldı. Makedonya’nın yanı sıra Kosova, Bulgaristan ve Karadağ’dan vatandaşların geniş katılımıyla gerçekleşen mitingde, farklı dillerde "Erdoğan’a uzanan eller kırılsın", "Polise uzanan eller kırılsın", "Dik dur eğilme Balkanlar seninle" ve "Seni yalnız bırakmayacağız" şeklinde sloganlar atıldı. Katılımcılar ayrıca, üzerlerinde Türkçe, Boşnakça, Makedonca, Arnavutça ve İngilizce olarak "Makedonya, Kosova, Sancak, Karadağ ve Saraybosna seninle", "Bu oyunu bozmaya, tarih yazmaya kararlıyız" yazılı pankartlar açtı.

Mitingde okunan destek mesajında, Balkan Türkleri’nin son dönemde Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylar bahane edilerek, Türkiye’nin farklı kentlerinde ortaya konulan marjinal eylemleri kaygıyla izledikleri belirtilirken, eylemlerin çevreci amaçlardan uzaklaşarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef almasından dolayı duyulan rahatsızlık vurgulandı. Türkçe, Arnavutça ve Makedonca okunan destek mesajında ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Taksim Gezi Parkı’nda eylem yapanlar şunu çok iyi bilmelidirler; Türkiye’yi kaos ortamına sürüklemek isteyen şer odaklarının ve faiz lobilerinin provokatif eylemlerini kabullenmemiz asla mümkün değildir. Balkanlar’da yaşayanlar nasıl ki bundan önce buralarda yaşanan senaryolara prim vermediyse, Recep Tayyip Erdoğan’ın itibarının düşürülmesine de aynı şekilde fırsat vermeyeceklerdir. Balkanlar’da yaşayan Türkiye severlerin Gezi Parkı gibi suni eylemlere inanmadığı da herkesin malumudur. Bu eylemlerin özellikle Türkiye’nin büyümeye devam ettiği, IMF’ye borcunu bitirdiği, İstanbul’da 3. köprünün temellerinin atıldığı, 30 milyar euroya yeni havaalanı ihalesi yapıldığı, faizlerin düşmeye başladığı ve Türkiye’de çözüm sürecinin başladığı bir dönemin hemen ardından yapılıyor olmasının da Balkanlar’da yaşayan bizlerin dikkatini çektiğini özellikle vurgulamak isteriz. Taksim Gezi Parkı’nda eylem yapanlar, Recep Tayip Erdoğan’ın dünyada artık bir marka haline geldiğini bilmelidir. Recep Tayip Erdoğan, Türk milletine özgüvenin kazandırılmasının mimarıdır. Balkanlar’da yaşayan bizler, hem Türkiye’deki kardeşlerimize, dostlarımıza ve akrabalarımıza hem de bölgemizin lideri Erdoğan’a şunu bildirmek isteriz; ’Korkma. Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak. Sönmeden Balkanlar’ın her yerinde sizin sevdanızla tüten en son ocak.’ Biz, Türkiye sevenleri olarak, Erdoğan’ın her zaman arkasında olacağız ve onu hiç kimseye yedirtmeyeceğiz."

Coşkulu geçen mitingde açıklama yapan Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar ise, Başbakan Erdoğan’a destek verdiklerini belirterek, “Bu toprakları vatan mesken etmişiz. Ama bizim Türkiye’miz de var, Anadolu’muz da var. Son yüzyıl yetim olarak kalmıştık. Son 10 yıl içinde artık yetim değiliz. Bu da Başbakan Erdoğan’ın sayesinde oldu. Kosova Sayın Başbakanı seviyor. Balkanlar Sayın Başbakanı seviyor” şeklinde konuştu. Bakan Yağcılar, "Başbakan Erdoğan hepimizin umududur” ifadesini kullandı.

"Bugün Balkanlar’ın kalbi dediğimiz Gostivar’da anavatanımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek için bir araya geldik" diyen Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, “’Başbakanımız eğilme Balkanlar seninle’ mesajını iletmek ve Taksim’de Gezi Parkı’nda olup bitenlerden rahatsız olduğumuzu belirtmek için buradayız. Biz her zaman Türkiye’nin ve Başbakan Erdoğan’ın yanında olacağız” şeklinde konuştu.

Makedonya Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı Kenan Hasip de yaptığı açıklamada, “Dik dur eğilme Balkanlar seninle” sloganıyla Başbakan Erdoğan’ı en derin sevgi ve saygılarla selamladıklarını belirterek, Makedonya Türkleri’nin her zaman Başbakan Erdoğan ve Türkiye’nin yanında olacağını belirtti. Hasip, Türkiye’nin dünyada 10’uncu en güçlü ülke olmasını en içten dileklerle arzuladıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.