Başbakan Erdoğan yüzbinlere hitap ediyor

Başbakan Erdoğan yüzbinlere hitap ediyor

Başbakan Erdoğan yüzbinlere hitap ediyor.

A+A-

İşte Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Siz kurulan tuzağı hissettiniz. Yapılan saldırıların hedefini anladınız. İşte bugün siz bu meydanda tek bir gönül olarak, o alçak tuzağı haince saldırıları bozuyor, millet burada diye tüm dünyaya haykırıyorsunuz.

Bu aynı zamanda Mart 2014 seçimlerinin yerel kampanyasının ilk adımıdır. Bu anlayışla Türkiye’de çok uzun zamandır hasreti çekilen birlik ve beraberliği biz bu sürede tesis ettik. Milletimizin tamamı yönünü aynı hedeflere yöneltti. Kimsenin şu gördüğünüz tarihi birliği bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Kimsenin Türkiye’nin sokak sokak köy köy ayrılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Çünkü biz Birlikte Türkiye’yiz.

Biz 27 Mayıs’ın karanlığını böyle bir direnişle açtık. Biz 12 Eylül’ün 27 Nisan’ın karanlığı böyle bir direnişle açtık. Birileri gibi sokaklara dökülenlerden olmadık. Eline taş alan, molotof alanlardan, sapan alanlardan olmadık. Birileri gibi gece yarılarına kadar kornalarına basanlardan olmadık. Tencere tava çalarak komşusunu rahatsız edenlerden olmadık. Bunlar mı çevreci? Bunun adı gürültü kirliliği.

Çapulcudan çok rahatsız olmuşlar. Dedim ki bana gelenlere, bak dedim size ben Türk Dil Kurumu’nun lügatinden okuyorum; ‘düzeni bozma gayreti içinde olanlara çapulcu denir’ aynı zamanda kamu düzenini bozmak suçtur.

12 tane parti teşkilatımız yakıldı yıkıldı. Ya parti teşkilatı sana ne yaptı be? Hani demokrasi diyordunuz, hak hukuk diyordunuz. Ben özellikle başta Taksim Meydanı olmak üzere, ülkemin değişik yerlerinde olanlara sesleniyorum. Sizin demokrasi özgürlük anlayışınız bu mu? Olayın özü Gezi Parkı mı? Bunları size belgelerle daha sonra açıklayacağız. Bu iş dışarıda ve içerde koordineli olarak yürüyen bir süreçtir. Hepsinin belgeleri elimizde. Bu ihanet şebekesini milletimize tanıtacağız.

Baş açığı da burada, başörtülüsü de burada. El ele omuz omuza, hep birlikte Türkiye. Polisimize el uzattılar. Sabrettik, sabrediyoruz. Polisimize başında maalesef milletvekili sıfatında bulunan bir CHP’li tarafından en ahlaksız en edepsiz şekilde dil uzattılar. Sabrettik. Başörtülü kızlarımıza el uzattılar, sabrettik. Okullara sokmadılar, üniversitelere sokmadılar. Camilerimize ayakkabılarıyla girdiler. Camilerimizde içki içtiler. Sabrettik, sabrediyoruz.

Duvarlara hakaretler yazdılar. Sabahlara kadar azgınca küfrettiler. Şahsımda dahil olmak üzere hep küfür ettiler. Ama sabrettik. Çünkü biliyorduk ki kem söz sahibinindir. Çocukları, yaşlıları, kadınları rahatsız ettiler. Bütün bunlara karşı sabrettik. Bir kere tüm bu vandallıkların, tüm bu insanlık dışı hareketlerin hesabını yargıda soracağız. Bunu eğer takipsiz bırakırsak bu da olmaz. Ayrıca 8 ay daha sabredeceğiz. 8 ay sonra sandık gelince bunlardan hesabı işte orada soracağız.

3ea717e3-d18a-4a07-a8d2-027a8abb648a.jpg49cc3c05-9bad-4ea6-a257-ff2d590649f8.jpg68f09934-a0fb-40f9-892e-81c1255b0095.jpg13973958-a989-4cd5-a759-1c42d00023a6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.