BAŞBAKAN ERDOĞAN SAMSUNDA

BAŞBAKAN ERDOĞAN SAMSUN'DA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “yolsuzluk ve rüşvet operasyonu”na ilişkin yaptığı açıklamada,

A+A-

 “Yargının bir mensubu, yürütmeye alışılmışın dışında, yasalara aykırı olarak emir, talimat veya baskı yapamaz. Bizim meselemiz; hukukçuların hukuka saygılı hareket etmesi, güdümlü hareket etmesi değil. İster yürütme, ister yargı, ister partimizin mensubu gereği neyse onu yapacağız” dedi. 
Ordu’ya gitmek üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Samsun’a gelen Başbakan Erdoğan, Çarşamba Havalimanı’nda halka hitap etti. Başbakan yaptığı konuşmada, “Dik duruyoruz, dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Uluslararası boyutu olan, ulusal boyutta da maalesef yerel taşeronları olan bir operasyondur. Bu operasyon, hükümete karşı atılmış bir adımdır ama bundan öte uluslararası ve ulusal boyutu olan bir operasyondur. Biz bundan yılmayacağız. Çünkü onlar salt AK Parti’nin güçlenmesinden değil, aynı zamanda Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız oluyorlar. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede siz milli geliri arttırabilir misiniz? Bunlar bu iktidarla oldu” diye konuştu.
Erdoğan, CHP’yi eleştirerek, “Ana muhalefetin genel müdürü çetelerden bahsediyor. Eğer çete arıyorsan sen onu kendi içinde ara. Genel müdürlük yaptığın dönemler dahil, Rahşan Affı ile kurtuldun. Bunların mazisi karanlık. Bu ülkeye bunlar zarardan başka ne yaptılar. CHP demek kirlilik demektir. CHP demek bu ülkeyi karanlıklara götürmek demektir. CHP demek, temel hak ve özgürlükleri yok etmek demektir” şeklinde konuştu.
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hukuka yansıyan olay hukukta karşılık bulursa, bizim meselemiz hukukun çalışmasıdır. Bizim meselemiz; hukukçuların da hukuka saygılı hareket etmesi, güdümlü hareket etmesi değil. Güdümlü hareket ettikleri zaman da bizler tabii ki siyasiler olarak gerekeni yapacağız. Yasama organı niye var bu ülkede, yürütme organı niye var bu ülkede. Hepsinin anayasada nasıl çalışacağı bellidir. Hepsi eğer anayasadaki çalışma esaslarına göre çalışıyorsa problem yok. Buradan taviz veriliyor da, aykırı hareket ediliyorsa biz siyasetçiler olarak üzerimize düşeni her zaman yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Kalkıp da yargının bir mensubu, yürütmeye alışılmışın dışında, yasalara aykırı olarak emir, talimat veya baskı yapamaz. Siz kalkıp da bu insanlara karşı bu tür baskıları yapmak suretiyle eğer yargıyı yönlendirmeye çalışırsanız biz de tabii ki tedbirimizi alırız. Yürütmenin mensubu bile bir eve baskın yapacak. Baskın yaptığı evde şu terbiyesizliğe bak, bacak bacak üstüne atacak, eline tespih alacak, külhan beyi gibi bir de kendisine yemek ısmarlayacak, bu nasıl bir iş. Bunu yapan yürütme mensuplarını biz kalkıp seyir mi edeceğiz. Gereği neyse onu da yapacağız. İster yürütme, ister yargı, ister partimizin mensubu gereği neyse onu yapacağız. AK Parti bozulmuş çarkları düzeltmeye geldi bu ülkede.”

BÜYÜKELÇİLERE: “SİZLERİ ÜLKEMİZDE TUTMAYA MECBUR DEĞİLİZ”
Başbakan Erdoğan konuşmasında bazı büyükelçileri de eleştirerek, “Büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içerisine giriyorlar. Onlara sesleniyorum. İşinizi yapın. Görev alanınızın dışına çıkarsanız. Biz sizleri ülkemizde tutmaya mecbur değiliz. Eğer bizim büyükelçilerimiz de bu tür oyunların içine giriyorlarsa bize haber verin siz göndermeyin biz alırız” ifadelerini kullandı. 20131221aw000230_03.jpg20131221aw000230_05.jpg20131221aw000230_06.jpg20131221aw000230_07.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.