Barbaros Turna, gerekirse Genel Merkeze de gider gerekeni yaparız!

Milliyetçi Hareket Partisi Bafra ilçe Başkanı Barbaros Turna, yakın bir tarihte bazı kurumlar ile görüşüp elimizden gelen neyse yardımcı olmaya çalışırız, ifadelerine yer verdi.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi Bafra ilçe Başkanı Barbaros Turna Barış Medya Grubunu ziyaret etti. Ziyareti sırasında geçtiğimiz günlerde MHP Belediye Meclis üyesi Hakan Aytünür tarafından Belediye Meclis toplantısında gündem olan ve Hasan Yiğit'in de kaleme aldığı 372 Çağşur Katliamı’nı Abdullah Özdemir ile değerlendirdi.

Turna ifadelerinde;

‘’Hasan Yiğit hocamın yazmış olduğu bu 372 isimli kitap olayın boyutunu çok farklı yerlere getirdi. Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun ondan. Bu konuyu Aralık ayının ilk meclis toplantısında meclis üyemiz Hakan Aytünür dile getirdi ve daha sonrada belirli bir gündem oluştu. Bu konuya farklı bir açıdan bakacağım ben. Samsun’a baktığımızda doğu ve batı olarak düşündüğümüzde acı bir gerçek ile karşılaşıyoruz. Samsun’un doğusu sanayi olarak gelişmiş yada gelişmesine izin verilmiş fakat Samsun’un batısı bu sanayi ile ilgili biraz mahrum bırakılmış, daha çok turizm ile gelişmesine yardımcı olunacakmış gibi garip bir konuma getirilmişiz. Bafra geneli konuştuğumuz da ise Bafra’nın tarihini ve doğal güzelliklerini kullanarak burayı cazibe merkezi haline de getirebiliriz. Fakat bu kitap da 372 insanımızın katledilmesi, rum çetelerinin yapmış olduğu insanlık dışı olaylar zaman içerisinde biraz unutulmuş gibi. Hasan Yiğit hocam tekrar gündeme getirerek bu anıları da tekrar canlandırmış oldu’’ dedi.

372 şehidimizin camiide yakılması anlatılırken onları korumaya gelen askerlerimizin de şehit olduğu tarlada şu an kelem, lahana ve turp yapıldığını öğrenen Barbaros Turna sözlerine şu şekilde devam etti;

‘’ Orada sebze üretilmesine üzüldüm. Çünkü dışarıda ki Çağşur’lular bu olaya daha fazla sahip çıkmışlar. İşte bu farkındalığı orada yaratıp o insanlarımızla da irtibata geçtiğimizde de  orada ki insanlarımızın da bu farkındalığa sahip olacaklarına inanıyorum. Olaya da daha güzel bakıp sahip çıkacaklarını da düşünüyorum. Ben o konuda Esençay-Çağşur halkına güveniyorum. Bu konu ile ilgili yakın bir tarihte Bazı kurumlarla, kişilerle görüşüp elimizden gelen neyse yardımcı olmaya çalışırız. Orada ki alınacak belgelerle ilgili gerekirse Genel Merkeze de gideriz, devletin arşivlerinden bu belgelerin, bilgilerin alınması ile ilgili de yapmamız gereken neyse onuda yaparız. Ben son olarak Hasan Yiğit Hocama bu farkındalığı yarattığı için çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.