Barbaros Turna 3 Mayıs Türkçülük Günü Mesajı

Barbaros Turna 3 Mayıs Türkçülük Günü Mesajı

3 Mayıs Türkçülük günü münasebetiyle Bafra MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna bir mesaj yayınladı.

A+A-

3 Mayıs, Türk Milleti ve onun çile çekmiş, özverili evlatları olan Türk Milliyetçileri için ve önem taşıyan bir gündür. Hüseyin Nihal Atsız’ın ifadesiyle de 3 Mayıs 1944, “Türkçülerin ızdırabı
 ile yoğrulmuş bir dönüm günü”dür.

Bundan 76 yıl önce bugün Milliyetçi Türk Gençliği, bir taraftan tüm dünyayı tehdit eden yayılmacı, işgalci komünist anlayışa, diğer yandan da milli şef rejiminin izlediği anti-demokratik politikalara yönelik milli ve sosyal muhalefeti başlatmıştır.

Bu hareketin öncüleri olan Hüseyin Nihal Atsız, Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Necdet Sancar, Zeki Velidi Togan, Hasan Ferit Cansever, İsmet Tümtürk, Hikmet Tanyu, Fethi Tevetoğlu, Mustafa Hakkı Akansel ve ebediyete intikal etmiş tüm dava büyüklerimize Yaradan’dan sonsuz rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygı ve şükranla eğiliyoruz.

Unutulmamalı ki; 76 yıl önce, milletin ufkunu açmak, değerlerine sahip çıkmak için mücadele sergileyen Türk milliyetçileri, “milli ve akıllı siyaset” anlayışının sahipleri olarak, şimdi yine milletin geleceğine ve demokrasiye yönelik her türlü saldırı ve tavrına milli beka şuuruyla karşısındadır. 3 Mayıs 1944’de olduğu gibi bugün de Türk Milliyetçileri aynı şuurla yüce Türk Milletinin birliğinin, dirliğinin ve bölünmez bütünlüğünün savunucusudur.

Bu duygu ve düşüncelerimizle 3 Mayıs 1944’ün bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Aziz milletimizin ve Türk Milliyetçilerinin 3 Mayıs Milliyetçiler Günü kutlu olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.