Balkan Soğuğu Samsun’u Etkisi Altına Aldı: Yükseklerde Kar 50 cm’ye Ulaştı

Balkan Soğuğu Samsun’u Etkisi Altına Aldı: Yükseklerde Kar 50 cm’ye Ulaştı

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte Samsun’da kar yağışı etkili olurken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı, il genelinde okullar tatil edildi.

A+A-

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası Samsun’da etkisini göstermeye başladı. Ocak ayında yılın ikinci kez kar yağışının görüldüğü kentte, olumsuz hava şartları nedeniyle bugün il genelinde okullar tatil edildi.

Samsun’un yüksek ve iç kesimlerinde yoğun kar yağışı etkili olurken, sahil bölgelerinde ise karla karışık yağmur görüldü. Şehir merkezinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 15 santimetreyi aşarken, günlük işleri için dışarı çıkan vatandaşlar ile kar lastiği takmayan sürücüler zor anlar yaşadı.

Vatandaşlar, kar yağışının bereketiyle geldiğini belirterek mevsiminde yağan karın barajlar ve su sıkıntısı yaşayan şehirler açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Karın kuraklığa çözüm olduğunu ve mikropları kırdığını dile getiren vatandaşlar, beyaz örtünün insan psikolojisini de olumlu etkilediğini söyledi.

Samsun’daki kar yağışı havadan da görüntülendi. Dron ile kaydedilen görüntülerde, beyaz örtüyle kaplanan kentin üst kesimleri izleyenlere görsel şölen sundu. Özellikle Ladik Akdağ Kayak Merkezi bölgesinde kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

30-250.jpg

31-214.jpg

32-198.jpg

33-202.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.