BALIK ÖLÜMLERİ DEREKÖYÜ AYAHA KALDIRDI

BALIK ÖLÜMLERİ DEREKÖYÜ AYAHA KALDIRDI

Tarihinde ilk defa Dereköy Mahallesi Muşta deresinde balık ölümleri meydana geldi.

A+A-

19 Mayıs İlçesi Dereköy Mahallesinde bulunan Muşta deresinde balık ölümleri Mahalle sakinlerinin büyük tepkisine yol açtı.

TARİHTE İLK DEFA MUŞTA DERESİNDE CANLI BALIKLAR ÖLÜYOR

Dereköy Mahalle sakinlerinden Orhan Gören, “Muşta deresine ilaçlanmış hayvan pisliğini dereye bırakmışlar. Derede bulunan canlı balıklar telef oluyor, yetkililer bir an önce bu sorununun çözülmesini mahalle halkı olarak istiyoruz. Tarihinde ilk defa Dereköy Muşta deresinde böyle balık ölümleri ile karşılaşıyoruz,   sağlığımız burada tehlikede suyun kokusu etrafa yayılıyor, İnsan bile kokudan zor geçiyor buradan “dedi.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Başkan ise,50 yıldır Dereköy’de yaşıyorum. İlk defa böyle bir olay başımıza geldi. Derede bir tane su canlısı  kalmadı, ilaçlanmış, hayvan pisliği dereden akıyor, insan sağlığı tehlikede yetkililer  acilen bu konu hakkında ilgilenmelerini istiyoruz ”şeklinde konuştu.

OLTA BALIKCILIĞI FESTİVALİNDE MUŞTA DERESİNE BIRAKILAN BALIKLAR TELEF OLDU

Dereköy Eski Belediye Başkanı Ahmet Topal, “Dereköy Belediye başkanlığım döneminde 2012 yılında başlattığım olta balıkçılığı projesi vardı. Muşta deresini olta balıkçılık festivali için dereye bıraktığımız balıklardı onlar, suçluların bir an önce adaletin önüne çıkarılmasını istiyorum ”dedi.

HARUN YAZICI

derekoyde-baliklar-oluyor.JPGderekoyde-baliklar-oluyor-001.JPGderekoyde-baliklar-oluyor-002.JPG

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.