BALIK FİYATLARI UÇTU

BALIK FİYATLARI UÇTU

Samsun Bafra İlçesinde, Denizlerde avlanan Balıkçılar başta az şekilde avladıkları Yerli Hamsi ve diğer Balık çeşitleriyle kıyıya dönmesi tezgahlardaki fiyatları da oldukça etkileyerek, vatandaşında balık yememe konusunda düşünmeye sevk etti.

A+A-

Karadeniz’de hamsi son günlerde neredeyse çıkmıyor, bu nedenle Balıkçılar, başta yerli hamsi olmak üzere geçen hafta tuttukları balıkların yarısını bile Karadeniz kıyılarının terk edince, tutamadıklarını belirtiler. Özellikle Karadeniz’in incisi vatandaşın gözdesi olan yerli hamsi Gürcistan ve Rusya Kıyılarına kaçınca yerli hamsi fiyatları nerdeyse tam iki katı artarak tezgahlarda kilosu 20 – 25 TL’den satılmaya başlandı.

Bafra – Alaçam – Yakakent- 19 Mayıs ve Dereköy balıkçılar balık fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle işlerinde gözle görülür şekilde düşüşe geçtiğini belirttiler. Deniz de havaların fırtınalı ve sert gitmesinden dolayı hamsinin az çıktığını söyleyen balıkçılar, Karadeniz’in incisi vatandaşın gözdesi “ yerli hamsi “  fiyatları tezgâhlarda tavan maalesef vatandaşlarımızın cebini zorlayacak şekilde taban yaptı.

 

Deyim yerindeyse taban yaparak bazı balıkların fiyatını bile geçti söyleyebiliriz. Ben fiyatların ileri ki günlerde düşeceğine inanıyorum. Şu ana kadar balık tezgâhlarımızda en çok yerli hamsi satıyorduk fakat fiyatı 20- 25 TL olunca tezgâhımızda en ucuz balık olan istavrit ve mezgit satmaya başladık. Hamsi tezgâhımızın gülü vatandaşımızındı gözdesi, ama fiyatı ile bu ara biraz dikenli” oldu.

 

Balıkçılar, Milletimiz, vatandaşımız cebine göre ucuz balık ne ise o gün tezgâhlarda onu arıyor ve alıyor evindeki mutfağına götürüp bu hafta hiç balık yemeden olur mu diyerek evine götürüyor. Şu an Balık tezgâhlarımızda İstavrit 7  TL, Mezgit 10 TL, Çinekop 30 TL, barbun 25  TL, Tirsi 15 TL, Çingene Palamut kilosu 8 TL, Alabalık 20 TL ve Ak Balık 15 TL arasında alıcı buluyor.  Diğer balık çeşitlerimize ister istemez zam geldi, inşallah hava şartlarına göre başta yerli hamsi ve diğer balık çeşitlerinde ilerleyen günlerde bolluk olursa fiyatlarında düşüş bekleniyor. Şu an balık tezgahlarında en ucuz balığımız ise istavrit” olduğunu belirtiler.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.