Bakü'de "Online Medya ve Telif Hakları" Konulu Konferans Düzenlendi

Bakü'de "Online Medya ve Telif Hakları" Konulu Konferans Düzenlendi

Juhi.Bakı. 21 aralık 2018. Gazetecilerin Sendikalar Birliği'nin organizasyonu (Juhi) ile Bakü kentinde "Online medya ve telif hakları" konulu konferans düzenlendi.

A+A-

 "Sputnik.Az "ın konferans salonunda düzenlenen konferansa geleneksel MEDYA, online medya temsilcileri ve internet aktifleri katılmışlar. Tören, Cumhurbaşkanı yanında Kitle İletişim Araçlarının Gelişmesi için Devlet Desteği Vakfı'nın mali yardımı ile gerçekleştirilen "İnternet medya kaynaklarında yazar haklarının korunmasının mekanizmaları ve hukuki üssü" projesi çerçevesinde gerçekleşti.

Projenin koordinatörü Müşfik Alesgerli belirtti, etkinliğin düzenlenmesinde amaç MEDYA çalışmalarında, özellikle internet üzerinden haber yayan haber üreticilerinde yazar haklarının korunmasının gerekliliği konusunda izlenim oluşturmaktan ibarettir: "İnternetin gelişimi MEDYADA yazar haklarının korunmasını zorlaştırdı. Gerçi telif hakları hem kanunlarla korunuyor, hem de ona saygı duyulması Gazetecilerin Meslek Tavrı Kurallarının temel taleplerinden biridir. Ama üzülerek ifade edelim ki, bugün birçok haber üreticileri yazar haklarına sadece saygı duymuyorlar, genel olarak bu alanda kavram geniş yayılmamıştır. İnternetin gelişimi, medyanın dijital düzleme taşınması yazar haklarının korunmasını zorlaştırdı. Uyguladığımız proje ve etkinlikler bu sorunun çözülmesine yardım niteliği taşımaktadır".

Konferansta Azerbaycan Cumhuriyeti Entelektüel Mülkiyet Ajansı'nın Hukuk, istinaf ve iç kontrol şube müdürü İkbal Askerov konuşma yaparak, MEDYADA yazar haklarının korunmasını güvence altına alan yasalar ve mekanizmalar hakkında bilgi aktardı. O, temsil ettiği Kurumun MEDYAYLA sıkı işbirliği yaptığını ve bu alanda başarılar elde ettiğini de bildirdi.


"Azadinform" Haber Ajansının genel yayın yönetmeni Niyaz Niftiyev, "Bölge plus" Dergisinin genel yayın yönetmeni Namık Mailov, "Aktor.Az" sitesinin genel yayın yönetmeni Telman İsa, "Milliyetçilik" gazetesinin editörü Sevda Elay, JAM başkanı Seymur Verdizadə konuşmalarında yazar haklarının korunmasının YAYINLAR ve gazeteciler için önemini vurgulayarak, bu alanda var olan sorunlardan bahsettiler. Onlar düzenlenen konferansın bu alanda yeni gelişmelere yol açacağını vurguladılar.

Bilgi için belirtelim ki, proje çerçevesinde ülkenin Batı ve Güney bölgesinde faaliyet gösteren medya temsilcileri için seminerler de düzenlendi. Ayrıca, proje çerçevesinde medya uzmanları ve hukukçuların katılımıyla mevzu üzere cep defteri da yayınlanmıştır ve gazetecilere ücretsiz olarak dağıtılıyor.


Juhi Basın Hizmeti
Ülker Piriyeva
ANKARA

azerbaycanda-telif-haklari-konusuldu2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.