BAKIR’IN MEYVE BAHÇESİ ZİYARETİ

BAKIR’IN MEYVE BAHÇESİ ZİYARETİ

AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, beraberindeki heyet ile Samsun'un

A+A-

19 Mayıs İlçesi Çandır Mahallesi'nde 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Samsun Meyve Bahçesi’nde (SAMMEY) incelemelerde bulundu. 
Meyve Üreticileri Birliği Genel Başkanı Alaaddin Gülal, Türkiye Meyve Üreticileri Birliği Genel Başkanı Alaaddin Gülal, AK Parti 19 Mayıs ilçe Başkanı İbrahim Eren, Bafra İlçe Gıda, Hayvancılık ve Tarım Müdürü Ahmet Dursun, 19 Mayıs İlçe Gıda, Hayvancılık ve Tarım Müdürü Mehmet Gül, Bafra Orman İşletme Müdür Yardımcısı Burçin Irmak'ın yer aldığı inceleme heyeti, SAMMEY'in 2006 yılından bu yana olan serüvenine şahit oldu.
Meyve bahçelerinin incelendiği gezide heyete bilgiler aktaran SAMMEY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kasap, "SAMMEY’i kurmaya karar verdiğimiz zaman yerli fidanlara güvenemedik. İtalya'dan fidan getirttik. 2006 yılı Mart ayında İtalya'dan 100 bin fidan birden ithal ettik ve aynı ayda dikimini yaptık. Sonrasında ithal etmemeye karar verdik. Anaçlar yerli olduğu için kendilerinden üretim yapılabiliyor. Kalemi de biz kendimiz ağaçlarımızdan alabiliyoruz. Kısacası, kendi fidanlarımızı artık kendimiz yetiştirebiliyoruz" dedi.
Yatırımlarının ilk gününden bu yana İyi Tarım Uygulaması yaptıklarının altını çizen Ahmet Kasap, "Piyasaya yetişemiyoruz. Keşke peşimizden gelenler olsaydı da, üretimimizi ihraç edilebilecek noktaya yükseltseydik. Bizim üretimimiz ihraç için yeterli değil. Biz bunu kurduk, ortaklarımız sağ olsunlar, bu çok riskli bir işti ama biz bunu yaptık. İnsanlarımız çok kolay iş istiyorlar. Böyle bir dünya yok. Bunlara da ihtiyacımız var. Bugün domatesi, elmayı üretmezsek nereden alacağız ki?" diye konuştu.
Söz konusu yatırımın Samsun adına büyük bir örnek olduğunu ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, öz eleştiri yaparak, "Başından bu yana bu iş bir türlü özelleşemedi. Aslında işin başından itibaren bu insanlara, 'çiftçilik yapacaksanız; ziraat mühendisi ile eğer hayvancılık yapacaksanız da mutlaka veteriner ile çalışmak zorundasınız' şartı getirilmesi lazımdı. Bu takdirle, o iki dala yeterli önemi verseydik biz bu gün bu noktada olmayacaktık. Geride bıraktığımız zaman içerisinde çiftçiler ile beraber çok ciddi ortaklıklar kurulabilirdi. O noktada yanlışlık yapıldı. Ancak geldiğimiz noktada atılan adımlar çok büyük ve anlamlı adımlardır. Sizlerin, istihdam ve güç birliği adına yaptığınız bu anlamlı hareketin, Samsun'da ciddi bir örnek teşkil ettiğini belirtmem gerekiyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.