BAKAN YAZICI’DAN OKUL SÖZÜ ALDILAR

BAKAN YAZICI’DAN OKUL SÖZÜ ALDILAR

Samsun’un Ayvacık ilçesindeki Anadolu Lisesi öğrencileri 3 yıldır Ayvacık Çok Programlı Lise’de eğitim gördüklerinden Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’dan okul sözü aldılar.

A+A-

Ayvacık ilçesinde İmam Hatip Lisesi yapılması için kurulan dernek ve arazinin mülk sahibi ile yapılan protokol imza töreni katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kürsüye çıkıp konuşması esnasında Ayvacık Anadolu Lisesi öğrencileri “Okul İstiyoruz” diye döviz açtılar.
Protokol imza programının sona ermesi ile protokolün imzalandığı Ayvacık Çok Programlı Lisesi’nden ayrılmak üzere araçlarına yönelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile beraberindeki idari erkan, Anadolu Lisesi öğrencilerinin “Anadolu Lisesi Okul İstiyor” şeklinde tezahürat yapması üzerine öğrencilerin olduğu alana yöneldi.
Ayvacık Anadolu Lisesi öğrencilerinin binaları olmadığı için Ayvacık Çok Programlı Lisesi binasında eğitim gördüklerini ve kendilerine ait bir okul binası istediklerini dile getirmeleri üzerine Bakan Hayati Yazıcı, okul sözü vererek, “Bizim işimiz sizin okuyabileceğiniz okul yapmak. Öğrenmenizi sağlayacak araçlar temin etmektir. Bunlarda hiçbir kaygınız olmasın. İmkanlar ölçüsünde bunları yapacağız. Vali Hüseyin Aksoy da burada. Bu sorununu halledeceğiz” dedi.
Sözü alan öğrenciler çok sevinirken, 17 yaşındaki 11 sınıf öğrencisi Yasemin Tat, “Bir binamız yoktu onun sözünü aldık. İnşallah yakın zamanda okulumuz olacak” derken, 17 yaşındaki 11. sınıf öğrencisi Emine Alüste, “3 yıldır Ayvacık Çok Programlı Lisesi’nin ek binasında bulunuyoruz ve burada çok sorunlar yaşıyoruz. Daha önceden de söz verilmişti ama yapılmadı. Bu sefer Bakanımızdan sözümüzü aldık ve inşallah seneye okulumuzu bekliyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.