Bakan Koca'dan Flaş Açıklamalar!

Bakan Koca'dan Flaş Açıklamalar!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu.

A+A-

Bakan Koca, "Koronavirüsün birinci dalgasının ikinci pikini yaşıyoruz, bayramlar ve düğünlerdeki hareketlilik ve dikkatsizliklerimiz bizi bu duruma getirdi." dedi.

Bakan Koca, "Hastaların ve can kaybı yaşayan vatandaşlarımızın sayısı ülkemizde de artmaya devam ediyor. Salgın artıyor. Virüs her geçen gün daha fazla insana bulaşıyor. Her gün test sayımızı artırıyoruz. Yeni vaka sayımız düşmüyor."

29 BİN 865 SAĞLIK PERSONELİ BU HASTALIĞA YAKALANDI!

Koca, "Şu ana kadar 29 bin 865 sağlık çalışanımız virüse yakalandı. 52 sağlık çalışanımızı yitirdiklerimiz arasında ebediyete yolcu ettik." bilgisini verdi. 

YÜKSEK RİSKLİ İLLER !

Sağlık Bakanı Koca, "Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Erzurum, Sivas, Kayseri halen yüksek riskli illerimiz arasında. Hasta sayısını Gaziantep'te yüzde 52, Şanlıurfa'da yüzde 59, Diyarbakır'da yüzde 49, Mardin'de yüzde 61 aşağı çekmeyi başardık. HES kodu başarıyla devam ediyor. İzolasyon tedbirine uymayan 153 bin pozitif kişi bu sayede tespit edildi. Koronavirüsün mevsimsel hastalıklarla birleşmesi mümkündür ancak bu duruma karşı yeni tedbirlerimiz alındı ve mücadelemizin boyutu değişecek. HES kodu uygulaması, kitle ulaşım araçlarından sonra, birçok sosyal mekana girişte de uygulanmak üzere yaygınlaştırılacaktır." ifadelerini kullandı. 

VAKA SAYISI EN ÇOK ANKARA'DA!

"Türkiye'de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara. İstanbul'u iki kat geçmiş durumda. Ankara'da tedbirleri artırma çabası içerisindeyiz."

'2 GÜN DEVAM, 5 GÜN OKULA GİTMEME' UYGULAMASI GÜNDEME GELEBİLİR

Koca, "Kısıtlı bir şekilde eğitimin devamı yaklaşımımız var. Hazırlık, birinci, ikinci sınıf ve 8-12 ile ilgili düzenlemeyi gelecek hafta konuşuruz. Daha çok birinci sınıfların alışması açısından '2 gün devam, 5 gün okula gitmeme' şeklinde bir uygulama gündeme gelebilir."

FUTBOLUN SEYİRCİSİZ OYNANMASI DAHA SAĞLIKLI

Bilim Kurulu'nca alınan kararda ise, "Futbol ile alakalı belli bir döneme kadar veya ilk yarısına kadar müsabakaların seyircisiz oynanması şeklinde öneri var. Seyircili olmayıp, seyircisiz oynanması Bilim Kurulu önerisidir. Yaklaşımımız budur." şeklinde konuştu.

2 EYLÜL KORONAVİRÜS TABLOSU

Türkiye’de son 24 saatte 107 bin 927 test yapıldı. Bin 596 kişiye hastalık tanısı konulurken, 45 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı ise Bin 7 oldu.

korona.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.