Bakan Koca açıkladı! Bugünden itibaren...

Bakan Koca açıkladı! Bugünden itibaren...

Yeni normalleşmenin ilk günü olan 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle, Türkiye'de 50 yaş ve üzeri vatandaşların aşı programı bugün başladı.

A+A-

Türkiye korona virüs ile mücadele ederken, aşı çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Yeni normalleşme tarihi olan 1 Haziran 2021 yani bugün itibarıyla da 50 yaş üzeri vatandaşlar aşılanmaya başladı. 

Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "50 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşı programı bugün itibarıyla başladı. Aşı ile salgının etkisini gündemimizden çıkaracağız. Bu güce güvenin." ifadelerine yer verdi.

MASKELERİ NE ZAMAN ÇIKARACAĞIZ?

Bakan Koca, sonbaharda aşı olanların maske takma zorunluluğunun kaldırılabileceğini belirtirken, maskenin bırakılması için toplumsal bağışıklığın sağlanması gerektiğini söyledi. Basına yaptığı açıklamada ise; "Maskenin bırakılması için toplumsal bağışıklığın sağlanması gerekiyor. Yaygın aşılama yapmadıkça maske takılmamasını önermeyeceğiz. Toplumsal bağışıklık oluştuktan sonra aşı olanların maske takma zorunluluğu söz konusu olmayabilir" sözlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.