BAKAN KILIÇ’IN SAMSUN ZİYARETİ

BAKAN KILIÇ’IN SAMSUN ZİYARETİ

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, baba ocağı olan 19 Mayıs ilçesinde öğrenci yurdu, Atakum ilçesinde İmam Hatip Okul ve Yurt Kompleksi'nin temel atma törenlerini gerçekleştirdi.

A+A-

Bir dizi temel atma ve ziyaretlerde bulunmak üzere Samsun'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Atakum ilçesinde 52 dönüm arazi üzerine 48 derslikli, toplamında kız-erkek olmak üzere 600 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu, iki spor salonu, uygulama cami ile açık spor alanlarından oluşan İmam Hatip Okul ve Yurt Kompleksi'nin temel atma törenlerini gerçekleştirdi. Daha sonra Bakan Kılıç, doğum yeri olan 19 Mayıs ilçesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ballıca Kampüsü'nde yapılacak 400 yataklı öğrenci yurdunun temel atma törenini gerçekleştirdi. Temel atma töreninde ilçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Kılıç, daha sonra Yakakent ilçesine de geçerek ilçede bulunan bir balıkçı da akşam yemeğini yedi. Bakan Kılıç daha sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait Samsun Turgut Özal Kız Öğrenci Yurdu'nu da basına kapalı olarak ziyaret ederek, öğrencilerin sorunlarını dinledi. 
Bakan Kılıç yurt ziyareti sonrası Atakum ilçesinde bulunan Ensar Vakfı Samsun Şubesi'nin Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun da açılış kurdelesini protokol üyeleriyle kesti. Bakan Kılıç, yurdu bir süre gezdikten sonra havayoluyla Ankara'ya gitmek üzere Samsun'dan ayrıldı.
Düzenlenen programlara Bakan Kılıç'ın yanı sıra Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

20131218aw000960_02.jpg20131218aw000960_03.jpg20131218aw000960_04.jpg20131218aw000960_05.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.