Bakan Kılıç, Ziraat Türkiye Kupası finalini değerlendirdi

Bakan Kılıç, Ziraat Türkiye Kupası finalini değerlendirdi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali maçına yönelik,

A+A-

 

 "Yukarıda rüzgar durulursa aşağıda bitmek bilmeyen bir kardeşliğin egemen olduğunu herkes görecek. Tolunay Kafkas’a da Aykut Kocaman’a da tebrikler" dedi.

Bakan Kılıç, ’Ankara Shopping Fest’ kapsamında Aski Spor Tesisleri’nde düzenlenen basın futbol turnuvasının ilk maçının başlama vuruşunu yaptı. Başlama vuruşu öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıç, yarın Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya gelecek, Fenerbahçe-Trabzonspor mücadelesini değerlendirdi.

Kılıç, iki ezeli rakibin teknik direktörleri Aykut Kocaman ve Tolunay Kafkas’ın basın toplantısında sergiledikleri duruşla finalin kazananları olduğunu belirtti.

"YUKARIDA RÜZGAR DURULURSA AŞAĞIDA BİTMEK BİLMEYEN BİR KARDEŞLİĞİN EGEMEN OLDUĞUNU HERKES GÖRECEK"

Aykut Kocaman ve Tolunay Kafkas’ı tebrik ettiğini ifade eden Kılıç, "Gerçekten ikisi de Türk futbolu adına konumları ve kariyerlerinin gereği olan bir davranış sergilediler. Her ikisi de kameraların karşısına birlikte geçtiler. Kameraların karşısına birlikte geçmekten öte, birlikte aynı cümleleri söylediler. Her iki camia, hocaları tarafından söylenen bu cümleleri çok önemseyeceği kanaatindeyim. Hocalar bu cümlelerinden dolayı yargılanmamalı ve kınanmamalı. Hocalar bu cümleleriyle kendi takımlarını korumamışlar gibi bir yalnızlığa mahkum edilmemeli. Sorumluluk makamı olan takım kaptanlarından, hocalardan, başkanlardan ve yöneticilerden bu cümleleri duymamız lazım. Zaten yukarıda rüzgar durulursa aşağıda bitmek bilmeyen bir kardeşliğin egemen olduğunu herkes görecek. Tolunay Kafkas’a da Aykut Kocaman’a da tebrikler. Yarınki maçtan önce rahatlıkla ifade edebilirim kazanan bu duruşlarıyla Türk sporunun iki teknik adamı olmuştur" şeklinde konuştu.

BAKAN KILIÇ’TAN, SPORDA ŞİDDETE "KIRMIZI KART"

Kılıç, alışveriş festivali kapsamında Ankara medya temsilcileriyle Ankara’yı yönetenler arasında oynanan ilk maçın başlama vuruşunu yaptı. Başlama vuruşu öncesi sporda şiddete cebinden çıkardığı kırmızı kartı gösteren Kılıç, sporda şiddete, her türlü ayrımcılığa kırmızı kart gösterdiğini dile getirdi.

Kılıç, karşılaşma öncesi yaptığı açıklamada, "Bu akşam ki mücadele sanıyorum Ziraat Türkiye Kupası finalinde oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor maçından daha çetin olacak. Takımları çok bilenmiş gördüm. İki takım kazanmasa da kazanan Ankara olsun. Ankara Shoping Fest Ankara’ya marka değeri olarak çok fazla katkı sağladı. Ankara’nın bu markayla birlikte bir ticaret merkezi olması yolunda büyük çabalar var. Bu çabaların lokomotifi olan iki kurum olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Ticaret Odası var. Elimde kırmız kart var gördüğünüz gibi. Cumhuriyetin Başkenti’nden spor sahalarında ki her türlü şiddet olayına kırmız kart gösteriyoruz. Medyanın alkışlamasını çok önemli buluyorum. Spor sahalarında ve salonlarında şiddetin son bulması medyanın bu yönde tavır almasına bağlıdır. Polis ve yargıyla sahalarda ki şiddeti önlemek bir yere kadar. Bunun için şiddeti kalıcı anlamda nihayete erdirmek medyanın vereceği sağlam ve samimi destekle mümkün. Bu başlama vuruşunu fırsata dönüştürüyorum. Başkent’te Shopping Fest’te sporda şiddete her türlü ayrımcılığa kırmızı kart gösteriyorum. Spor alanlarında ayrımcılık ötekileştirme olmamalı. Sahada rekabet hayatta ebedi samimiyet ve kardeşlik olmalı. Bu kardeşliğin takipçisi Türk medyası olmalı sadece spor medyası değil. Bu kırmız kart cebemizde gerektiği her yerde göstereceğiz" diye konuştu.

Öte yandan Bakan Kılıç’ın konuşması esnasında gazeteci Latif Şimşek’in önünde oturan sanatçı Faik Öztürk’ün başına su dökmesi renkli görüntülere sebep oldu.

Bunun üzerine Bakan Kılıç, Şimşek’e ’peşinen yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kart gösterdiğini’ dile getirdi. Bakan Kılıç, kendisi için hazırlanan 55 numaralı formayı korumalarından birine verdi. Sahada Bakan Kılıç’ın yerine koruması top koşturdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.