Bakan Kılıç, Selde Zarar Gören Havza’yı Gezdi

Bakan Kılıç, Selde Zarar Gören Havza’yı Gezdi

Bakan Kılıç, Selde Zarar Gören Havza’yı Gezdi

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’un Havza ilçesinde 2 gün önce olan şiddetli yağışın ardından oluşan sel felaketi nedeniyle zarar gören yerleri ziyaret etti.
30 Eylül 2015 tarihinde Samsun’un Havza ilçesinde meydana gelen şiddetli yağış sonrasında ilçeyi ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bölgede sel afetinden zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Havza ilçesinde selden zarar gören evleri ve depoları inceleyen Bakan Kılıç, 2 gün önce Havza’ya metrekareye 30 kilogram yağışın düştüğünü söyledi. Bakan Kılıç, “Şu anda Havza’da meydana gelmiş olan selle ilgili incelemelerimizi yapıyoruz. Burada 2 gün önce yoğun bir yağışın yani metrekareye 30 kilo yağışın meydana geldiği ani bir yağış ile beraber ciddi bir sel oldu. Şu anda 10 tane konut zarar gördü, bazı işyerleri zarar gördü. Ayrıca 5 şahsi araç da zarar gördü. Fakat AFAD, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyemizin ve tüm kamu kuruluşlarının beraber çalışması ile hızlı bir şekilde toparlanma var. Burada ilk geceden itibaren yapılan yoğun bir çalışmadan dolayı tüm ekiplere teşekkür ediyorum. Gerçekten çok hızlı bir müdahale ile çalışmalar yapıldı. Şu anda biz gerekli incelemelerimizi yapıyoruz. AFAD tüm kayıtlarını aldı. Burada Büyükşehir Belediyemizin yapacağı çalışmalar sonucunda düzeltilmesi gereken bir takım suyolları mevcut. Bunlar düzeltildiği taktirde inanıyorum ki böyle bir sıkıntıyı bir daha yaşamayacağız. Çok şükür hiçbir can kaybımız yok. Bir takım maddi hasar meydana geldi. Bunların da giderilmesi en kısa sürede olacaktır. Bunların takipçisi olacağız. Vatandaşlarımız ile de görüştük. Bazı vatandaşlarımız çok korkmuşlar. Ama şimdi daha iyiler. Büyükşehir Belediyemizin yıkama çalışmaları devam ediyor. 1-2 gün içerisinde bunlar da bitmiş olacak. Tüm Havzalı hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.
2 gün önce Havza’da meydana gelen selde yetkililerin yapmış olduğu tespitte 10 konut, 22 depo, 2 ahır ve 5 şahsi aracın zarar gördüğü tespit edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.