Bakan Kılıç Şehit yakınları ile iftar yaptı

Bakan Kılıç Şehit yakınları ile iftar yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun İl Başkanlığının düzenlediği şehit aileleri ile iftar yemeğine katıldı.

A+A-

Atakum Yalı Cafe’de düzenlenen iftar yemeğine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Orhan Kırcalı, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Yaşin, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilçe belediye başkanları, AK Partililer, şehit yakınları ve çocukları katıldı.
İftar yemeği öncesi konuşan AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, “Kapımız her zaman sizlere açık, sizlerle her zaman beraber olmak için her şeyi yapmak istiyoruz. Biz size ne kadar hizmet etsek, ne kadar çalışsak, ne kadar sizin için uğraşsak yeterli görmüyoruz. Size birçok iyileştirmeler yaptılar. Ama biz bunları yeterli görmüyoruz. Biz size manevi olarak yanaşmayı daha uygun görüyoruz. Manevi olarak ne kadar yakın olursak, birbirimizi o kadar iyi anlayacağımızı düşünüyorum” dedi.
Konuşmasına İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısını kınayarak başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Rabbim ülkemiz, milletimiz, bayrağımız için şehit olan tüm kardeşlerimize rahmet eylesin.İstanbul’daki hain terör saldırısında 7 kardeşimiz şehit oldu, 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Rabbim hepsine rahmet eylesin. Ramazan ayındayız. Ramazan’ın manevi etkisi inşallah hepimizin üzerinde ve Ramazan ayının bizlere bahsetmiş olduğu nimetlerle rabbim ramazan ayının geçirmeyi rabbim bizlere nasip etsin inşallah. Aslında sizlerle bir araya geldiğimizde çok fazla söze gerek yok. Sizler zaten en büyük fedakarlığı ortaya koymuş olan kardeşlerimizin ailelerisiniz. Sizler en büyük fedakarlığı ortaya koymuş olan ailelerin mensuplarısınız. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim inşallah sizleri cennette buluşturacak. Biliyorsunuz inancımıza göre Allah yolunda ölenlere ölü demiyoruz. Şehitliğin ne anlama geldiğini anlamayanlar bunu anlamayabilirler. Ama burada bir araya gelmiş olan tüm kardeşlerimiz şehitliğin ne anlama geldiğini, şehitlik mertebesinin ne demek olduğunu gayet iyi biliyorlar. Bundan dolayı da büyük bir gururla ve aynı zamanda sakinlikle, sabırla bu imtihanı ortaya koyuyorlar. Sizleri de en büyük mertebe olan şehitlik mertebesine ulaşmış olan yakınlarının özlemini sabırla karşılayıp inşallah cennette bir araya gelirsiniz diye dua ediyorum” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN BİRLİĞİNE KARŞI EL UZATANLARA ‘DUR’ DİYECEĞİZ”
Şehit yakınlarıyla devamlı bir arada olmak istediklerini dile getiren Bakan Kılıç, “Ülkemizin birliğine karşı el uzatanlara sayın başbakanımızın da dile getirmiş olduğu gibi dur diyeceğiz. Ama bunu birlik beraberlik içerisinde yapacağız. Sabırla yapacağız. Devletimizin kudretine yakışır şekilde yapacağız. Çünkü devletin belli kurallar çerçevesinde yapması gerekenler var ve bu çerçevede olacaktır. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki, üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Sizlerin emaneti var. İnşallah bu emanete biz layık olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın bu anlamda sizlerle bir arada olmak için ortaya koymuş olduğu çalışmayı biliyorsunuz. Sizlere olan bakış açısını, sizlerle olan birlikteliğin biliyorsunuz. AK Parti hükümetleri döneminde şehit aileleri ve onların yakınları için yapılan işleri biliyorsunuz. Tabi bunlar bu akşam konuşulacak konular değil. Ama biz sizlerle bir arada olmak istiyoruz. Davetimizi kabul edip geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. İnşallah bu ülkenin birliği ve beraberliği için hep beraber gece gündüz demeden sizlerin ortaya koymuş olduğu fedakarlığın da farkında olarak geleceğe yürüyüşümüzü beraberce ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.