BAKAN KILIÇ, OKUL AÇILIŞINA KATILDI

BAKAN KILIÇ, OKUL AÇILIŞINA KATILDI

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun'un Alaçam ilçesinde bir hayırsever tarafından yapılan okulun açılışını yaptı.

A+A-

Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası' çerçevesinde yapılan Şaziye-Muzaffer Turhan Anadolu Lisesi ve okulun spor salonu açılış törenine katılmak üzere Alaçam'a gelen Bakan Suat Kılıç, ilçeye büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Alaçamlı hayırsever iş kadını Şaziye Turhan tarafından yapılan 22 derslikli Anadolu Lisesi ve spor salonunun açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Hüseyin Akan, Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü, daire
amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti başkanları, öğrenciler ve hayırsever Şadiye Turhan ve ailesi katıldı. 
Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü tarafından yapılan açılış konuşması sonrası Şadiye Turhan yerine oğlu Yalçın Turhan konuşma yaptı. Turhan, "Siz öğretmenlerimizin her öğrenciyi kendisine ailesine ülkemize ve dünyamıza yararlı katkılarda bulunacak şekilde eğiteceğine inanıyorum. Sevgili öğrencilerimizin de okuldaki eğitim hayatlarını başarıyla sürdürüp bu okuldan mezun olup yüksek tahsillerini de tamamlayıp meslek sahibi olmaları en büyük dileğimdir" dedi. 
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı konuşmada, "Böylesine kısa bir sürede 22 derslikli Anadolu Lisemizin ve spor salonunu buraya kazandıran hayırseverimize çok teşekkür ediyorum. Onu yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı. 
Vali Aksoy'un ardından kürsüye Bakan Suat Kılıç çıktı. "Samsun adına gurur duyduğumuz günlerden birini daha yaşıyoruz" diyerek konuşmaya başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Her gelişimizde temel atmalar, açılış programları var. Pek çoğu devlet yatırımları ama hep ifade ettiğimiz şeyi bir kere daha söylemek istiyorum. Devlet yatırımlarından daha büyük bir heyecanı bize veren hayırseverler tarafından ülkemize, ilimize, ilçelerimize kazandırılan yatırımlardır. Çünkü devletin görevi zaten hastaneler
yapmaktır. Devletin görevi zaten duble yollar yapmaktır. Devletin görevi adalet sarayları, hükümet konakları, okullar, pansiyonlar yapmaktır. Devletin görevi sağlıklı nesiller yetiştirmek, insanların sosyal ihtiyaçlarına cevap vermek, hastane kapılarından vatandaşları geri döndürmeyecek tedbirleri almaktır. Devletin görevi milli eğitim sistemindeki 17 milyon gencimizin ders kitaplarını vermek, bilgisayar sınıflarını hazırlamak, öğretmenlerini yeterli sayıda iyi eğitim süreçlerinin sonunda hazır bulundurmak,
ihtiyaçlarını karşılamak, Atatürk ilkeleri, cumhuriyetimizin erdemleri, demokrasimizin nimetleri doğrultusunda cumhuriyet gençliğini gelecek yüzyıllara hazırlamaktır. 87 yaşında bir büyüğümüz hem İngilizce hem Fransızca yani iki tane dil biliyor. Zaman diyoruz ya 'eski lise mezunları, bugünün üniversite mezunlarına taş çıkartacak kadar sağlam bir eğitim sisteminin içinden geçti' diye" şeklinde konuştu. 
Öğrencilere, "Bir yabancı dili anadiliniz gibi öğrenmeye gayret gösterin. Bir dakikanızı bile boşa geçirmeyin. En az bir yabancı dilli ana diliniz gibi konuşmanız lazım iki kitap okumayı boş zamanlara bırakmamanız lazım" şeklinde tavsiyelerde bulunan Bakan Kılıç sözlerine şöyle devam etti: 
"Biz, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bir kampanya yürütüyoruz. 'Temiz Türkçeye Sahip Çıkma' kampanyası. Ve Türkçemizi İnternetin Sosyal Medyanın Yozlaşmasına Kurban Etmeme kampanyası. Dilinize hakim olun. Ne kadar çok okursanız, ne kadar çok kelimeye hakim olursanız, kendi ana dilinizi öncelikle ve özellikle ne kadar fazla sayıda hayatınızı kurgularsanız ortaya koyacağınız eserlerin bilimsel üretimin çapı ve kalitesi de sahip olduğunuz kelimeler kadar büyük olacak ya da sahip olmadığınız kelimeler
kadar küçük. Her kim Türk milleti için bu milletin evlatları için taş üstüne taş koyuyorsa ayağı taşa değmesin. Daha çok çalışmaya gayretle çalışmaya devam edeceğiz, durmak yok, çalışmaya devam edeceğiz." 
Okulu yaptıran Şaziye Turhan'a Bakan Kılıç tarafından plaket ve 1936 yılında Alaçam mektebinden aldığı şahadetname verildi. Hayırsever iş kadınına Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Alaçam Kaymakamı Hüseyin Üçüncü ve Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar tarafından plaket verildi. Alaçam Anadolu Lisesi'nde okuyan başarılı öğrencilere Şadiye Turhan tarafından çeşitli hediyelerin verilmesinden sonra Bakan Kılıç ve protokol tarafından okulun açılışı yapıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.