Bakan Eroğlu 'Hes'ler geri adım diye bir şey yok dedi

Bakan Eroğlu 'Hes'ler geri adım diye bir şey yok dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hidroelektrik santrali(HES) projelerinin devam edeceğini ve geri adım atmayacaklarını belirtti. Eroğlu, Cerattepe’de de hukuki süreci beklediklerini ifade etti.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır-Sur’da teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Fatih Efiloğlu’nun cenazesine katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi. İlk olarak Ordu Valiliği’ni ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu burada AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve protokol üyeleri ile daire müdürleri karşıladı. Valilik girişinde şeref defterini imzalayan Bakan Eroğlu, valilik toplantı salonunda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

“HES’LERDEN GERİ ADIM YOK”
Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki HES çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, başta HES olmak üzere diğer üretime yönelik çalışmalara yöredeki vatandaşların değil dışarıdan gelenlerin karşı çıktığına dikkat çekti. Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: “HES’lere karşı çıkanlar vardı. En son Trabzon’da Solaklı Vadisi'ne karşı çıkanlar vardı. 'Solaklı Vadisi bitecek, suyumuz kuruyacak, çay bahçeleri ölecek' diye böyle iddialar vardı. Ama şimdi gidin Solaklı Vadisi'ne bakın, muhteşem bir vadi oldu. HES’lerden önce resimler var, HES’lerden sonra resimler var. Şimdi tabi tabiatı da koruyacağız ama elektriğimizi de üreteceğiz. Daha geçen ay Sayın Cumhurbaşkanımız 99 tane HES ve barajın açılışını yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımızın açtığı o tesisler, ta Artvin’den başlıyor, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop’a kadar bütün bölgenin elektrik ihtiyacını karşılıyor. Hem temiz, hem yenilenebilir, başka ülkeye ihtiyaç duymadan bu enerjiyi sağlıyor. HES’ler elektriğin sigortasıdır. Tabiatı da tahrip etmeden can suyu bırakarak, dereleri kurutmadan bunları yapıyoruz, yapacağız.
Bunu yaparken tabi vatandaşların görüşlerini de dikkate alıyoruz. Vatandaş istemiyorsa bizde ona göre hareket ediyoruz ama şuna dikkat çekmek istiyorum. O bölge insanı istiyor fakat dışarıdan gelen bir ekip var sürekli organize olup dolaşıyor, onlar istemiyor. Biz ülkenin menfaati için vatandaşın görüşü istikametinde, ama orada doğanların, görüşlerinden istifade ediyoruz. Onlara hizmet için yapıyoruz bunları.”

“CERATTEPE’DE HUKUKİ SÜRECİ BEKLİYORUZ”
Bakan Eroğlu, Artvin-Cerattepe’deki altın madeni çalışmalarının da durdurulduğunu hatırlatarak, “Tekrar gündeme taşımak istemiyorum ama Sayın Başbakanımız, bütün siyasi parti temsilcileri, STK ve milletvekilleri toplandık, hukuki süreç tamamlanıncaya kadar faaliyet şimdilik durdu. Mahkemeler ne karar verirse ona göre hareket edilecek” diye konuştu.

“ORDU’YA 13 YILDA 1 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK”
Bakanlık olarak Ordu’ya 13 yılda yaklaşık 1 milyar TL’lik yatırım yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, “13 yılda Ordu’ya yıllık 39 milyon metreküp içme suyu sağladık. 3 yerleşim yerinin 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşıladık. 2 baraj ve gölet inşa ettik. 40 derenin ıslahını tamamladık. 16 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 4 şehit ormanı, 5 bal ormanı ve 23 mesire yeri tesis ettik. Botanik park kurduk, orman köylülerimiz için yeni gelir kapıları açtık. 18 otomatik meteoroloji istasyonu, 2 deniz meteorolojik istasyonu, 1 yıldırım tespit ve takip istasyonu, 1 adet havaalanı meteorolojik gözlem istasyonu kurduk.2 tabiat parkı açtık. Dolayısıyla Bakanlık olarak Ordu hep gündemimizde oldu” şeklinde konuştu.
Bakan Erdoğlu, Valilik ziyaretinin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan Eroğlu, ziyaretin ardından Büyükşehir Belediyesi önünde ORKÖY kredisi kullanan orman köylülerine sertifikalarını verdi. Bakan Erdoğlu, alanda toplanan vatandaşlara dut, ceviz, kara yemiş, kızılcık, ıhlamur fidanları dağıttı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.