Bakan Çağatay Kılıç Bafra`da

Bakan Çağatay Kılıç Bafra`da

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Seçim süreci içerisinde birçok konular gündeme getirildi, bir takım iddialar gündeme getirildi, bir takım seviyesizlikler yapıldı. Ama biz bunların hiçbirisine cevap verecek değiliz. Zaten cevap vermemize de hiç

A+A-

Samsun'un Bafra ilçesinde Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltıya Bakan Kılıç'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti milletvekilleri Ahmet Demircan, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Kadın Kolları üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 1 Kasım seçimleri sonrasında partililerle bir araya gelen Bakan Kılıç, “Bugün mutluyuz ve gururluyuz. Ama mutluluğumuz ve gururumuz şundandır. Türkiye'nin 78 milyon her bir ferdine hizmet etme imkanını milletimiz bu yetkiyi verdiği içindir. Seçim süreci içerisinde birçok konular gündeme getirildi, bir takım iddialar gündeme getirildi, bir takım seviyesizlikler yapıldı. Ama biz bunların hiçbirisine cevap verecek değiliz. Zaten cevap vermemize de hiçbir gerek kalmadı. Milletimiz söylenenlere, atılan iftiralara 1 Kasım'da gereken cevabı verdi. Zamanında konuşanlar konuştu gitti. Çünkü çok güzel bir söz vardır bu anlamda, sadece şunu söylüyorum; söylenen lafa bakarız laf mı diye, söyleyene bakarız adam mı diye” dedi.
Bu milleti bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyleyen Bakan Kılıç, “Milletimizin, devletimizin birliğimizin kardeşliğimizin karşısında durup buna zarar vermek isteyenlere, aramıza fitne sokmak isteyenlere, bu milleti bölmek isteyenlere asla ve asla fırsat vermeyeceğiz. Bu güne kadar nasıl vermediysek bundan sonra da vermeyeceğiz. Bunu hep beraber yapacağız, birliğimizi ve beraberliğimizi koruyarak. Yapılması gereken operasyonsa operasyon, yapılması gereken reformsa reform. Biz zaten bunu ortaya koyduk. Cumhuriyetimize giden yolun ilk adımı Samsun'da atıldı. Dolayısıyla Samsun ayrı bir şehirdir ve Samsun'un Karadeniz Bölgesi'nde en önemli şehir olma konumunu ortaya koyarak geleceğe yürüyüşümüz devam edecek. Bu anlamda şehrimizin gelişimi, projelerin yapılması, çevresinin değişiminde büyük emekler sarf edildi. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum ama bu gelecek yürüyüşümüzün temelleri oldu. Asıl şimdi değişimi, dönüşümü her alanda ilerlemesini sağlayacağız. 7 Haziran'da biraz şöyle bir sallandık ama sandık başındaki görevlilerimiz itibarıyla bakın biz özeleştiriyi en iyi bir şekilde yapan bir partiyiz. Üzerimizde yüzde 50 almanın çok büyük sorumluluğu var ve biz bu sorumluluğa layık olmak için gece gündüz çalışacağız. Çünkü AK Parti'nin davasının amacı Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023. yılında ilk on ekonomi arasında olmasını sağlamaktır. AK Parti'nin hedefleri 2023'dür, 2053'dür, 2071'dir. Medeniyetimizden aldığımız güçle geleceğe yürümektir. Muhasır medeniyetlerin üzerine çıkmaktır” diye konuştu.
Algı operasyonlarına aldırmadan yollarında yürümeye devam edeceklerini belirten Bakan Kılıç, “Şunu da söylüyorum bizi eleştirenler var, eleştirenler oluyor. Uluslararası camiada çok farklı anlamda yazılar yazanlar oluyor basın mensupları olarak. Onlar yaza dursunlar biz işimize bakacağız. Biz kendimizden eminiz ve bu tip algı operasyonlarının da neden yapıldığını çok iyi biliyoruz. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, AK Partimize yapılmaya çalışılan bu algı operasyonlarına hiç aldırmadan yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Sabırla yürüyeceğiz ve milli iradeyle beraber yürüyeceğiz. En güzel cevabı da milletimiz milli iradeyi sandığa yansıtarak zaten verdi. Birkaç gündür bazı haberlerde şunu görüyoruz, bir takım televizyon programlarında bir takım basın mensuplarının dile getirdiği konularda halkımızın, milletimizin iradesi çok çok hoş olmayan, hatta ve hatta hakarete varan sözlerle eleştiriliyor. Yüzde 50 oyun ne anlama geldiğinin bir takım analizleri yapılmaya çalışılıyor. Ama bu analizler içerisinde milletimize ve milli iradeye karşı kullanılan sözlerin ne kadar alçakça olduğunu sizlerin taktirine bırakıyorum. Biz her zaman milli irade başımızın üzerinde dedik. Sandıktan ne çıkarsa biz ona eyvallah deriz. Ama görüyorum ki sandıktan çıkan sonucu kabul etmeyenler ve sandıktan çıkan sonucun yani sandığa oy atan vatandaşımızın iradesini sorgulamaya kalkanlar var. İşte onlara karşı milletimiz 1 Kasım'da cevabı verdi. Demokrasiyle yönetilen ülkelerde hükümetler sandıkla gelir, sandıkla gider. Ama sandıkta başarı sağlayamayan siyasiler diyoruz ya, siyasette ölçüsü nedir seçimdeki başarısıdır. O zaman milli iradenin söylediğine de kulak verecekler. Bütün siyasiler, bütün genel başkanlar o sandıktan çıkan sonuca kulak verecekler. Genel başkanımız seçimden önce biz birinci parti olmazsak görevi br başka arkadaşıma devrederim dedi mi, bunu sayın Sayın Ahmet Davutoğlu genel başkanımız dile getirdi mi getirdi. Ondan önce kurucu genel başkanımız her girdiği seçimde ben birinci parti çıkmazsam görevi bir başka arkadaşıma devrederim dedi mi, dedi. Bunları AK Parti genel başkanları açıkça dile getirdiler. Daha hala demokratlığımızı mı sorguluyorsunuz? İşte bizim genel başkanımızın ortaya koyduğu duruş açıktır. Ve ben bu anlamda tüm siyasetle ilgilenen insanlarımıza, kardeşlerimize ve oy vermiş tüm vatandaşlarımıza bu açıklamaları ve şu anda yaşanan süreci iyi değerlendirmeleri konusunda ricada bulunuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.