BAK ŞUNLARIN YAPTIĞINA

BAK ŞUNLARIN YAPTIĞINA

Samsun'da polisin, 7 ilde evlerden hırsızlık yapan 49 kişiyi gözaltına aldığı operasyonda ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

A+A-

İşleri kötüye gittiği için muska yaptıran ve bir hayvana ait kuru kafayı taşla ezerek üzerlerindeki olumsuzlukları kaldırmaya çalışan kadın hırsızlar, polis kamerası tarafından görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 3,5 aylık teknik ve fiziki takip sonucu Samsun'un Canik, İlkadım, Çarşamba ve Terme ilçelerinde 21 Mayıs’ta saat 06.00 sıralarında 27 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. 235 polisin görev aldığı operasyonda 3'ü kuyumcu, 21'i kadın toplam 49 kişi gözaltına alındı. "Teşekkül halinde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri içersinde evlerden hırsızlık yapmak" suçlarından gözaltına alınanlarla beraber 2 adet pompalı tüfek, 35 adet mermi, 1 adet kuru sıkı tabanca, evlerin kapılarını açmada kullandıkları plastik aparatlar ve saç tokaları ile çaldıkları çok sayıda ziynet eşyası ele geçti. 
Gözaltına alınan erkeklerin çoğunluğunun kadınların kocaları oldukları, hırsızlık yapmak için evleri tespit etikleri, kadınları hırsızlık mahalline götürüp daha sonra da araçları ile aldıkları tespit edildi. Gözaltına alınan kadınlardan 6'sı yaşı 18'den küçük olduğu için adliyeye sevk edilip çocuk savcısına ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. 3'ü kuyumcu 12 kişi de ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı. 31 kişi ise halen gözaltında bulunuyor. 
Hırsızlık Bürosu ekipleri söz konusu kadın hırsızları evlere girerken ve hırsızlık yaptıkları evlerden çıkarken tek tek kamerayla kayda aldı. Polisin takibinde bulunan Serpil S. (27), Döndü G. (34) ve Meryem Y.(44) adlı kadın hırsızlar polise sık sık yakalanıp hırsızlık yapamadıkları gerekçesiyle buldukları bir hayvana ait kuru kafayı taşla ezmelerinin görüntüsü polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Hırsızların kuru kafayı ezme ve parçalama girişimlerindeki hırsları ise dikkat çekti. Ayrıca, gözaltına alınan hırsızların işlerinin kötüye gittiği için muska yazdırdıkları ileri sürüldü. Soruşturma sürdürülüyor.

20130524aw000838_01.jpg20130524aw000838_08.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.