BAHAR KALKANI HAREKATINDAN ACI HABER GELDİ: 2 ASKER ŞEHİT, 6 ASKER YARALI

BAHAR KALKANI HAREKATINDAN ACI HABER GELDİ: 2 ASKER ŞEHİT, 6 ASKER YARALI

Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Esad rejiminin açtığı ateş sonucu Bahar Kalkanı Harekatı’nda 2 askerimiz şehit düştü, 6 askerimiz yaralandı.

A+A-

Milli Savunma Bakanlığı, Bahar Kalkanı Harekatı'nın başladığı zamandan itibaren 3 bin 138 Rejim unsurunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

MSB Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği Plan, Koordinasyon ve Analiz Şube Müdürü Albay Olcay Denizer, İdlib'de devam eden Bahar Kalkanı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Esad rejiminin açtığı ateş sonucu, 2 askerin şehit olduğunu, 6 askerin de yaralandığını belirten Denizer; “Bölgede tespit edilen hedefler ateş altına alındı ve hedefler vurulmaya devam ediliyor. Harekatın başlangıcından bu yana 3 uçak, 8 helikopter, 3 İHA, 151 tank, 47 top/obüs, 52 ÇNRA, 8 hava savunma füze sistemi, 12 tanksavar silahı, 4 havan, 24 zırhlı araç, 27 zırhlı muharebe aracı, 34 silahlı pikap, 60 askeri araç ve 10 mühimmat deposu imha edilmiştir. 3 bin 138 rejim unsuru da etkisiz hale getirilmiştir. Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar dileriz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.