Bafra’ya Fabrikanın Müjdesini Vali Kaymak Verdi

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde 4.’sü düzenlenen ‘Samsun Gıda Fuarı 2019’ Samsun Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistik Fuarı’nın açılış töreninde konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak Bafra için güzel şeyler söyledi.

A+A-

Samsun Valisi Osman Kaymak, 21.11.2019 Perşembe günü saat 12.00’de, Karadeniz’in tek fuar merkezi TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde 4.’sü düzenlenen ‘Samsun Gıda Fuarı 2019’ Samsun Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistik Fuarı’nın açılış töreninde Bafra için önemli konulara değindi.

 Vali Kaymak konuşmasında;  “Bahsedildiği gibi gıda çok önemli bir alan. Artık insanlar bilinçlendiler ve her şeyi çok yakından takip ediyorlar. O yönüyle sağlığımızı direkt olarak ilgilendiren bu alanın en iyi şekilde tanınması ve ürünlerin de tüketiciye sağlıklı bir şekilde ulaştırılması büyük önem taşıyor. Bu fuarlarda bir yerde bunu sağlıyor. Özellikle Samsun ve bölge illeri olarak burada yapacağımız çalışmalar hem Samsunumuzun hem bölgemizin çok değerli ürünlerinin tanıtılması, işlenmesi ve katma değerinin artırılması konusunda çok büyük katkı yapacaktır.” dedi.

BAFRA’DA TURŞU FABRİKASI KURULACAK
Samsun’un fındık, çeltik ve sebze üretiminde iddialı bir il olduğunu dile getiren Vali Osman Kaymak, “Ancak üretimlerimizdeki katma değeri artırma konusunda daha yoğun çalışmamamız lazım. Bunun içinde Bafra’da bir turşu fabrikası kurma girişimlerimiz var. Sadece tarlada ürünleri üretip kamyonlarla göndermek yerine bunları paketleme, işleme konusunu değerlendirmek durumundayız. Samsun’a özgü ürünlerin markalaşarak ve coğrafi işaret alarak piyasaya girmesi çok önemli. Aynı şekilde kendi yemek kültürümüzün de çağın gereklerine uygun olarak tüm dünyaya sunulması çok önemli. İnşallah bu fuarlar buna da katkı sağlayacaktır. Şehrimize katkı yapacak her türlü fuara katılmamız lazım. Nerede bir tanıtım fuarı varsa orada yöresel ürünlerimiz ve yöresel yiyeceklerimizle orada olmalıyız.” 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.