Bafra’ya 50 yılın en büyük yatırımı

Bafra’ya 50 yılın en büyük yatırımı

Bafra Belediyesi tarafından altyapı maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla Beton Santralinden sonra bölgede sayılı belediyelerde bulunan konkasör tesisini de ilçeye kazandırdı. 

A+A-

Bafra Belediyesi tarafından altyapı maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla Beton Santralinden sonra bölgede sayılı belediyelerde bulunan konkasör tesisini de ilçeye kazandırdı. 

Konkasör tesisi kurulmadan önce dışarıdan yıllık yaklaşık 150.000 ton temel – alt temel malzemesi alımı yapmak zorunda kalan Bafra Belediyesi,kurulan  Ocak ve Konkasör Tesisi sayesinde ihtiyacı olan 150.000 ton malzemeyi kendisi üreterek dışardan alınan malzemenin üçte bir fiyatına ihtiyacı olan malzemeyi kendisi üretiyor.

Konkasör tesisinin özellikle asfalt hizmeti, altyapıların geliştirilmesi adına ihtiyaç duyulan malzemelerinin üretilmesi noktasında çok kıymetli olduğunun altını çizen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “21’i Merkez olmak üzere 139 mahalleye hizmet götürme zorunluluğu olan bir belediyeyiz.Öte yandan SASKİ tarafından Bafra’mızda son 50 yılın en büyük alt yapı hizmeti gerçekleştiriliyor. Bu açıdan bakıldığında malzemele temininde faaliyete geçirdiğimiz tesisimizi bir yatırım olarak görüyoruz. Tam kapasite çallışmalarını sürdüren tesis alt yapı çalışmalrımızda dışa bağımlılığın önüne geçmesi ve tasarruf noktasında da kıymetli katkılar sağlıyor “ ifadelerini kullandı.

Konkasör tesisinin genel özellikleri ve işlevi hakkında bilgilendirmelerde de bulunan Başkan Kılıç, “Konkasörümüz 90’lık çeneli kırıcı, 1200X3000 mm’lik ön elek, 110’luk sekonder kırıcı, 2000X5000 mm’lik 4 katlı elek ve 10 adet bant konveyörden oluşuyor. Saate 150 t/s kapasiteye sahip,dört farklı tip malzeme üretimi yapılabilmekte.Dışarıdan yapılan hizmet alımlarını en az seviyeye indirmek için kendi şantiyemizde kendi ekiplerimiz ve kendi ekipmanlarımız ile üretimler yapıyoruz. Şehrimizde yapmış olduğumuz birçok hizmette kullanılan malzemeleri burada üretiyoruz. Şehrimizin birçok bölgesinde kullandığımız malzemeleri kendimiz üretiyoruz. Yaptığımız üretimler, belediyemizin özellikle gider kalemlerinde ekonomik olarak ciddi katkılar sağlıyor’’ şeklinde konuştu.

Bafra Haberlerini sitemizden takip edebilirsiniz

bafraya-tesisten-ote-yatirim-2.JPGbafraya-tesisten-ote-yatirim-3.jpgbafraya-tesisten-ote-yatirim-4.JPGbafraya-tesisten-ote-yatirim-5.JPGbafraya-tesisten-ote-yatirim-6.JPGbafraya-tesisten-ote-yatirim-7.JPG
 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum