BAFRASPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İSTİYOR

BAFRASPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İSTİYOR

F.BAHÇE'NİN, 1959 öncesi Türkiye birinciliği kazanan kulüplere 'Şampiyonluk' unvanı verilmesine dair girişimleri 1930 Bafraspor'u da harekete geçirdi.

A+A-

Akşam Gazetesi spor müdürü Kenan Karcı tarafından  yapılan habere göre;"1937'de Türkiye birincisi olan Bafraspor'un Başkanı Fatih Yıldız, “Elimizde Bafraspor'un Türkiye birincisi olduğuna dair bilgi ve belgeler var. TFF'ye müracaatımızı yapacağız” dedi.

F.BAHÇE'NİN, 1959 öncesi Türkiye birinciliği kazanan kulüplere 'Şampiyonluk' unvanı verilmesine dair girişimleri 1930 Bafraspor'u da harekete geçirdi.

AKŞAM'a özel açıklama yapan Bafraspor Başkanı Fatih Yıldız, "Biz de 1937 yılında Türkiye birinciliğini kazanan Bafraspor olarak şampiyonluğumuzu istiyoruz. Eğer Fenerbahçe'ye ve diğer talep eden kulüplere bu paye verilecekse, bizim hakkımızın da teslim edilmesini bekliyoruz. Bafraspor olarak tarihimizdeki bu başarıyı gösteren belgeler var. Gerekirse elimizdeki bütün bilgi ve belgelerle TFF'ye müracaatımızı yaparız" dedi.

1937 yılına ait gazete küpürlerinde Bafraspor'un, Ankara'da düzenlenen Türkiye şampiyonasına Karadeniz birincisi olarak katıldığı ve burada rakiplerini yenerek birinciliği elde ettiği bilgisi var. Bafra, finalde İzmit temsilcisi Akyeşilspor'u 3-1 mağlup ederek kupaya uzanmıştı.

1937 Yılında Şampiyon olan Bafraspor futbol takımı kadrosu.

1.Ali Hasan Yenal, 2.Kazım Çakır,. 3.Muhlis Çakmaklı, 4. Necati,. 5. İskender, 6. Şerif Çakır soy, 7. Ahmet Kefeli, 8. Fethi Alkan, 9. Şakir Esen, 10. Mithat Doğru, 11. Kara Ahmet Kublay.1937-yili-sampiyonu-bafraspor.jpeg1937-yili-sampiyonu-bafraspor-001.jpeg1937-yili-sampiyonu-bafraspor-002.jpeg1937-yili-sampiyonu-bafraspor-003.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum