Bafra'nın Yüksek Kesimlerine Yağan Dolu Üreticiyi Zor Durumda Bıraktı

Bafra'nın Yüksek Kesimlerine Yağan Dolu Üreticiyi Zor Durumda Bıraktı

Samsun'un  Bafra ilçesinde, Kırsal ve Yüksek Yerleşim  Bölgelerinde başta Fındık ağaçları olmak üzere Tütün, Mısır ve hasadı yaklaşan Buğdayı yağan dolu vururken, Üretici ise kara kara düşünmeye başladı.

A+A-

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Başkan Yardımcısı Turan Türk ve Yönetim kurulu ile ı İnezu Koşaca, Kuzalan, Akalan ve  Şahinkaya Mahallesindeki dolundan dolayı zarar gören üreticileri ziyaret etti.

Özellikle İnezu Koşaca, Kuzalan, Akalan ve Şahinkaya mahallerindeki Üreticilerin % 80 - 90 'nı  Fındıkla geçimini sağlıyor. Dolu'dan dolayı burada en çok zarar gören Fındık ağaçları olmuş.

Devletimiz büyüktür, burada zarar gören tüm üreticilerimize elini uzatacaktır diye tahmin ediyoruz ifadelerini kullandı.

Kuzalan mahallesi muhtarı Hüsnü Yılmaz  ve üretici Mustafa Sivri, burada bir dolu afeti yaşadık.Başta Fındık,  Tütün, Mısır ve Buğday Üreticisi büyük zarar gördü. Ürünlerde hiç bir şey kalmadı, hepsini dolu adeta biçti geçti" dedi.

Üretici Devletten Yardım BekliyorÜretici Devletten Yardım BekliyorÜretici Devletten Yardım BekliyorÜretici Devletten Yardım Bekliyor

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.