Bafra’nın siyah pirinci görücüye çıktı

​​​​​​​Damsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, deneme amacıyla Bafra Ovasında ürettiği siyah pirinçten Altınkaya Yemek Fabrikası aşçılarından İbrahim usta pilav yaptı.

A+A-

Siyah pirinç son zamanlarda birçok kişi tarafından araştırılan besinler arasında yer almaya başladı.

Market raflarında pek çok kişinin tercihi olan siyah pirinç yüksek besin değeriyle vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor.

Siyah pirinç beyazına oranla daha fazla magnezyum içermesi nedeniyle özellikle kemik, sinir dokusu, kasların çalışması ve kalp sağlığı için önemli bir kaynak oluşturuyor. Magnezyum hücrelerin enerji üretiminde de kritik bir rol oynayarak vücudun enerji düzeyini artırıyor, bağışıklık ve sinir sistemini kuvvetlendiriyor.

Siyah pirincin beyaz pirinçten bir diğer bir farkı antioksidan değerinin yüksek olması.

Antioksidanlar vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor ve yaşlanmanın etkilerini azaltıyor.

Dünyanın en pahalı pirinçlerinden olan siyah pirinç kısıtlı miktarda üretilebilen değişik damak tatlarına hitap eden doğal aromaya sahip.

Bu özellikleriyle diğer pirinçlerden farklı ve kalitesiyle değişik damak tatları arayanlar için yeni bir seçenek oluşturuyor.

Damsan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş deneme amacıyla Bafra Ovasında ürettiği siyah pirinçten Altınkaya Yemek Fabrikası aşçılarından İbrahim usta pilav yaptı.

İlçe merkezinde ilk defa denenen pirinç görücüye çıktı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.