Bafra'nın damak tadı "Tatlıbaba dondurma"

Adı ve Tadı dillere destan olan Tatlıbaba Dondurmasının sırrını Tatlıbaba Dondurma salonunda Niyazi Çakı Usta ile birlikte konuştuk.

A+A-

Adı ve Tadı dillere destan olan Tatlıbaba Dondurmasının sırrını Tatlıbaba Dondurma salonunda Niyazi Çakı Usta ile birlikte konuştuk.
Niyazi Çakı yaptığı açıklamada,’’Tatlıbaba Dondurma adı babamdan geliyor. Bababm Salih Çakı bu dondurma işini başlatmış. 27 senedir devam ettiriyor. Bafra dondurmasının sırrı en başta doğal olmasından. Bu da doğal inek sütünden, ve doğal meyvelerden görmüş olduğunuz üzere yapılmaktadır.
İkinci neden ise kaynama süresidir. 
Diğer dondurmalara baktığınızda 1-2 saat kaynatılıp direk süt çıkarılır. Ve direk dondurma yapılır. Ama bizim inek sütü şeker ile birlikte 8-9 saat kaynamaktadır.
Salebi farklı. Biz Burdur’dan getirdiğimiz salepleri kullanıyoruz. 
Tatlıbaba Dondurma markasını İmalat yerimiz olan Bafra’da, 2.ci şubemiz var Yakakent ilçesinde. Sahilde. 3.cü şubemiz ise İstanbul Kartal Cevizli’de. Bafra dondurmasını dışarıda tanıtmak için İstanbul’da şube açtık. Bu arada şunu söylemek istiyorum ki Cevizli Bafralıların nüfus olarak fazla olduğu bir yer.
Bafra dondurmasında en büyük eksiğimiz ise tanıtımdır.
Bu tanıtım ve markalaşma konusunda birlik olmalıyız. İşte o zaman başarıyı yakalarız.’’dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.