Bafralıların Samsun çilesi bitiyor

Bafralıların Samsun çilesi bitiyor

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı son toplantısında alınan karar neticesinde ilçelerden Samsun merkeze gelmek isteyen vatandaşların en az 3 vasıta değiştirerek gidecekleri yere ulaşması sorunu giderilecek.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bafra’dan Samsun’a gelmek isteyen vatandaşların en az 3 vasıta değiştiğini belirterek şunları söyledi, “Bafra’dan Çarşamba’dan veya başka bir ilçeden kişi gidecek olduğu yere en az 3 vasıta değiştirerek gitmek zorunda kalıyor.

Toplu taşıma araçlarını kullanan insanlar genelde hususi araç imkanlarından yoksun olan insanlar. Bunun kışı var, karı var, sıcağı var, yağmuru var. Bu da çok büyük bir sıkıntı oluşturuyor.

Bu konu için 8 ay boyunca araç sayımı yapıldı. Mevsimsel araç trafiğinin görülmesi için Bafra ve Çarşamba istikametinden sayım yapıldı. İç bölgelerden, Bafra bölgesinden ve Çarşamba bölgesinden toplam 3 bölgeden 24 saatte 372 tane minibüs ve toplu taşıma aracının Samsun’a girdiğini tespit ettik.

 Bafra, Çarşamba, Havza, Kavak’a kayıtlı arabaların giriş-çıkışlarda şehre akın ettiğini görüyoruz. Yaptığımız çalışma kapsamında ilçe minibüs terminali için AKM arkasındaki alanı uygun gördük” dedi.

Derleyen : Emre Şahinol

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.