BAFRALILAR İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

BAFRALILAR İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

Samsun 'un Bafra ilçesinde yüz yılı aşkın süredir maharetli ustaların ellerinde yoğrularak şekillenen Bafra pidesi, lezzetiyle adını da tadını da büyük şehirlere taşıdı

A+A-

Bafra pidesi, ince hamuru, gevrekliği, odun ateşinde pişirilişi, yapılışında kullanılan doğal tereyağı ve peyniri, özel olarak hazırlanan kıymalı harcıyla diğer pidelerden ayrıldığı gibi düğünlerden cenazelere, askere uğurlama törenlerinden özel davetlere kadar sofralarda yerini alıyor.

Türkiye'nin dört bir yanından insanlar bu lezzeti tatmak için buraya geliyor diyen 'Nokul - Bafra Pidesi & Köfte İşletme Sahibi Fatih Aşçı "Bafra pidesinin lezzeti ve yöredeki öneminden dolayı ayrı bir yeri var. Buraya gelenler rahatlıkla kendilerini Bafra'da gibi hissedebilirler" dedi.

Ailesiyle pide yemeye giden Barış Medya Grup Radyo Programcısı Safiye Kurt'da; "Bafra pidesi denilince bizler için akan sular duruyor. Tüm Bafralılar için de böyle olduğunu düşünüyorum. Bafradaki günlerimi hatırladığım bir gün oldu benim için. Fatih Beye, eşine ve personellerine ilgisinden ötürü teşekkür ediyorum"dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.