Bafralı yolcular 14 yıl aradan sonra şehir merkezine direk gittiler

Yaklaşık 14 yıldır iki vasıta ile Bafra’dan Samsun merkeze giden yolcuların sıkıntısı 29 Aralık Perşembe günü sona erdi.

A+A-

Yaklaşık 14 yıldır iki vasıta ile Bafra’dan Samsun merkeze giden yolcuların sıkıntısı 29 Aralık Perşembe  günü sona erdi.
Samsun'da ilçe minibüsleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Transfer Merkezi’nin açılışı perşembe günü  törenle yapıldı.
Açılış öncesinde Bafra 55.net haber ekibimiz Bafra’dan Samsun’a minibüsle giderken hem şoförlerle hem de yolcularla röportaj gerçekleştirdi.
Minibüs yolcuları ise Bafra55.net haber mikrofonlarına yaptıkları açıklamada direk Samsun içine girmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve bu konuda emeği büyük olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür ettiler.
Samsun’a gelindiğinde ise  Bafra Minibüsçüler Kooperatifi yönetim kurulu üyesi Bafra Minibüsçü esnaflarından  Ali Çelik ve Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler’le açılış ile ilgili düşüncelerini aldık.
Bafra Minibüsçüler Kooperatifi yönetim kurulu üyesi Bafra Minibüsçü esnaflarından  Ali Çelik yaptığı açıklamada,’’14 yıllık bir özlem artık 29 Aralık perşembe günü sona erdi. Söz verip sözünü tutan bir Belediye Başkanı gördüm. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir seçim zamanında geldi. Bize ‘Sizin yaşadığınız sorunu kökten çözeceğim’ dedi. Sözünü de tuttu. Bizim yaşadığımız problem sadece şoför esnafını ilgilendirmiyordu. Bütün Samsun yolcularının mağduriyeti vardı. Başkanımız bu mağduriyete neşter vurdu. Merkezin bitirilmesi büyük bir heyecan yaratmıştır. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir söz verdi sözünü tutuyor. Transfer Merkezi ile inşallah yolcularımızın iki üç araç değiştirme olayı bitiyor. Ulaşımda kalite de, kazancımız da artacak. Hem biz hem de vatandaş çok memnun. Allah Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’den ve her daim yanımızda olan Bafra Belediye Başkanımız Hamit Kılıç’tan razı olsun.
Yanımızda daima olan dertlerimizi, problemlerimizi dinleyip haber olarak yansıtan Bafra55.net habere teşekkür ediyoruz.’’dedi.
Samsun Esnaf Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler Bafra 55.net haber mikrofonlarına yaptığı açıklamada,’’ Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan "İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi", düzenlenen törenle açıldı. Merkezin faaliyete geçmesiyle ilçe minibüsleri 14 yıl sonra şehir merkezine girdi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi ilçelerde yaşayan yolcu ve minibüsçülerin yıllardır çözüm beklediği soruna "İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi Projesi" ile neşter vurdu. Ulaşım sorunumuz artık sona erdi. İlçelerden gelecek vatandaşlarımız birkaç araç değiştirmek zorunda kalmayacak, tek bir araçla ulaşımını sağlayacak. Biz yıllardır bunun sıkıntısını yaşıyorduk. Hem şoför esnafımız hem halkımız için bugün mutluluk günüdür. Başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir olmak bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış töreninde İlçe belediye başkanları adına konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bugün hem Çarşambamız hem diğer ilçelerimiz için önemli bir gündür. İlçelerden Samsun merkeze gelmekte sorun yaşayan vatandaşlarımızın hayatına dokunan çok önemli bir merkezin bugün açılışına tanıklık ediyoruz. Başkanımız Mustafa Demir’in seçim vaatleri arasında idi. Büyükşehir Belediye Başkanımız minibüs esnafının ve vatandaşlarımızın mağduriyetini bitireceğim demişti. Dediğini de yaptı. Buranın hayata geçmesini sağlayan öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok büyük bir talep vardı. Artık vatandaşlarımız da esnafımız da mutlu. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."dedi.

İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi'nde 13 indirme peronu, 3 adet havaalanı servis peronu, 3 adet bilet gişesi, 72 araçlık açık otopark ve 12 araçlık taksi durağının yer aldığını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Derdimiz ve heyecanımız Samsun içindir. Minibüsçüleri, vatandaşlarımızı, herkesi dinledik. İlçelerden gelen vatandaşların şehir merkezine ulaşmayla ilgili zorluğu vardı. Şimdi biz onu ortadan kaldırdık. Bugün bahardan bir gündür. Bölgenin merkeziyiz. İlk adım şehriyiz. Bizim misyonumuz başkadır. Biz diğer illere göre daha sorumluyuz. Ona uygun da yaşamak çalışmak ve ülkemizin geleceğinde rol almak zorundayız. Halka hizmeti beynine ve gönlüne yerleştirenler açısından bu açılışın o kadar büyük bir önemi var ki. Samsun’a ilçelerden merkeze bir günde giren minibüs sayısı 372’dir. Bunun biz 11 ay sayımını yaptık. İnsanlarımız artık hangi ilçeye gitmek isterse rahatça buradan binip gidebilecekler. Başka bir yönü daha var bu işin. Özel aracı olan şehrin her yerine gidiyor. Özel aracı olana sorun yok. Bir minibüs 17 yolcu taşıyor ve şehre giremiyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Oradan in diğerine bin. Hakikaten çileli bir ulaşım olmuştu. Seçim kampanyamız sırasında söz vermiştik. Sözümüzü de tuttuk" şeklinde konuştu.

“İnsana hizmet budur”
Kırsal alt yapı ile ilgili verdikleri sözleri de yerine getirdiklerini söyleyen Demir, “946 mahallenin alt yapısını 5 yılda bitirme sözü verdik. 5 bin 500 kilometredir. Bunun 2 bin kilometresi bizden önce yapılmıştır. 3 bin 500 kilometreyi de Allah’a şükür 2023 sonuna tamamını bitiriyoruz. Samsun, yatay kalkınmayı gerçekleştirmiş bir şehir olarak Türkiye’ye de örnek olacak. İçme suyu noktasında da sorun yaşayan 83 mahalle kaldı. Onlar da 2023 yılında bitiyor. Alo 153 işte burada. Lütfen içine girin bakın. Oradan hem trafiği yönetiyoruz hem de belediyeye gelmeden her talebiniz orada çözüme kavuşuyor. İnsana hizmet budur. 1 milyon 400 bin insanımız hizmet alanımız içindeki hedefimizdir. Derdimiz mutlu ve huzurlu insanların güvenlik içinde birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe umutla bakarak yaşayacak olduğu Samsun’u inşa ediyoruz. Geçmişten bugüne tüm belediye başkanlarımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Onların yaptıklarının üstüne biz bayrağı aldık, kolay ulaşılamayacak yere doğru taşıyoruz. Akıllı şehir Türkiye’ye örnektir. Göbekler kalkınca trafik nasıl rahatladı görüyorsunuz. Geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Hizmetimiz hayırlı uğurlu olsun. Saathane‘deki ve Subaşı’ndaki, dönüşümü görüyorsunuz. Anakent İş Merkezi’ni yıkıyoruz. Orası da 2023’te başlayacak. Nereye bakarsanız bakın her yerdeyiz. Samsun vizyon bir şehirdir. Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak çalışmalarla geleceğe yürüyoruz. Bunu tek başına Mustafa Demir mi yapıyor? Hayır, biz tüm teşkilatlarımızla birlikte çalışıyoruz. Güç birliği ile çalışmak ne kadar güzel. El attığımız yeri ihya etmek için el atıyoruz. TEKNOFEST KARADENİZ’de Türkiye’ye örnek bir organizasyon yaptık. Ömrümde yorgunluğumun çıktığı ilk program oldu. Son olarak bu proje bu şehrin güzel insanlarına hayırlı olsun. Emek veren tüm herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“İnsana dokunan bu güzel projenin açılışını yapacak olmanın gururu yaşıyoruz” diyen AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ise "İlçelerimizin çok beklediği bir çalışmaydı. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 
Konuşmalardan sonra kurdele kesimi gerçekleşti.

samsunda-transfer-merkezi-acildi-009.pngsamsunda-transfer-merkezi-acildi-010.pngsamsunda-transfer-merkezi-acildi-011.pngsamsunda-transfer-merkezi-acildi-012.pngsamsunda-transfer-merkezi-acildi-013.pngsamsunda-transfer-merkezi-acildi-014.pngsamsunda-transfer-merkezi-acildi-015.pngsamsunda-transfer-merkezi-acildi-016.pngsamsunda-transfer-merkezi-acildi-017.pngsamsunda-transfer-merkezi-acildi-018.pngsamsunda-transfer-merkezi-acildi-019.pngsamsunda-transfer-merkezi-acildi-020.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.